Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Kedvet érzel ahhoz, hogy munkád során az EU közös és közösségi politikájának ismeretében, valamely érintett területen irányítsd az uniós tagságból származó feladatok teljesítését? Esetleg az egyes forrásokra pályáznál? Ezekre a nagyon is gyakorlatias feladatokra készít fel többek között a Pécsi Tudományegyetem nemzetközi tanulmányok alapképzése.

A képzés célja, hogy olyan szakemberek kerüljenek ki a munkaerőpiacra, akik rendelkeznek azokkal a nemzetközi politikai, gazdasági, jogi és európai uniós ismeretekkel, melyek alkalmassá teszik őket az európai integrációs folyamatból eredő feladatok megoldására, akár minisztériumok, kormányzati szervek, állami intézmények, akár üzleti vállalkozások alkalmazottjaiként. Ha hasonló karrierben gondolkodsz, érdemes mérlegelni, rendelkezel-e a pályához és így a szak sikeres elvégzéséhez szükséges alapkészségekkel: a kapcsolatteremtő és együttműködő képesség és természetesen a kommunikációs készség, idegen nyelveken is (a képzés végére szükséges két középfokú nyelvvizsga megszerzése, egyik esetében szakmai nyelvvel bővítve).

A tananyag felépítése is hangsúlyozza a nemzetközi tanulmányok interdiszciplináris jellegét: politológia, történelem, jog és szociológia is szerepelnek, kiegészítve az EU integráció és a nemzetközi kapcsolatok szaktárgyait. Az Európán kívüli világról is alaposan tanulhatsz, mert Pécsen afrikanisztikai kutatóközpont is működik. A diplomázás feltétele egy négyhetes szakmai gyakorlat elvégzése is, melynek során értékes tapasztalatokat gyűjthetsz a pályaválasztás küszöbén.

Ha a BA diplomával a kezedben tehát szívesen menedzselnél nemzetközi és uniós feladatokat az államigazgatás különböző szintjein, vagy a versenyszférában, ezt könnyedén megteheted, hiszen a PTE-n szerzett diploma kelendő. Folytathatod is a tanulást számos magyar, vagy akár külföldi kapcsolódó mesterképzésben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom