Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 130 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 130 000 Ft

A Pécsi Tudományegyetem 1991 óta indít néprajzos képzéseket, mellyel támogatja azon szakemberek utánpótlását, akik a magyar kultúrkincs sajátosságait az utókor számára megőrzik és elérhetővé teszik. Szeretnél te is csatlakozni ehhez a misszióhoz?

A néprajz iránti fogékonyság számos érdeklődési körből táplálkozhat. Lehet, hogy egy tájegység mai arculata ragad magával, ami magán őrzi az előző évszázadok szokásainak nyomát, de ha valaki a háziipar és a kézművesség hagyományai iránt fogékony, szintén elégedett lesz a néprajz szak által kínált ismeretekkel. Ezek magukban foglalják az európai kultúrkör, benne pedig a magyar kultúra vizsgálatát, annak tárgyi és szellemi vonatkozásaival együtt. A korábbi korok iránt érdeklődő néprajzos hallgatók gyakran cserélnek eszmét leendő régészekkel, hiszen a régi kultúrák vizsgálatához mindkét szakma hozzáteszi a magáét. Ugyanakkor a néprajzos képzés gyakorlati része is erős, hiszen el kell sajátítanod azokat a dokumentációs, interjúkészítési technikákat, amelyek segítségével egy-egy ma is létező szokást rögzíteni tudsz, vagy megtalálod a hangot az ezt képviselő emberekkel.

Az alapszak elvégzésével a néprajztudomány, az európai etnológia és a kulturális antropológia területén szerezel speciális ismereteket, miközben általánosan a magyar és környező kultúrák szakemberévé válsz. A diplomázás után dönthetsz a továbbtanulás mellett például néprajz vagy kulturális antropológia mesterképzésekben, vagy alkalmazhatod a három év alatt megszerzett tudást múzeumok, kutatóintézetek munkatársaként.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom