Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Ha érdekel a politikai döntéshozatal világa, vagy politikai elemzőként dolgoznál, akkor számodra a politológia szak az ideális választás. A Pécsi Tudományegyetem politológia képzésének magas színvonalát elismert oktatói biztosítják.

A képzés során bevezetést kaphatsz a politológiával rokon társadalomtudományokba (szociológia, társadalomtörténet, közgazdaság, jog, filozófia), részletesen tanulmányozhatod a magyar társadalom politikai viszonyait, a politikai intézményeket, a hatalom szervezeteit és azok működését. A PTE-n olyan egzotikusnak tűnő, de nagyon is fontos tárgyakat tanulhatsz, mint például Afrika aktuális problémái.

A PTE alapos nyelvtanulási lehetőséget, és különösen gazdag európai kapcsolatrendszert is felkínál, amin keresztül könnyen tanulhatsz egy-két félévet külföldi partneregyetemen. Szakmai gyakorlatodat az állami közigazgatásban, az Országgyűlésnél, önkormányzatnál, valamelyik pártnál, médiában, alapítványoknál vagy elemző-kutató intézményeknél töltheted el.

Miután végeztél a hároméves szakon, számos helyen kamatozhatod tudásodat. Elhelyezkedhetsz bármely kormányzati szervnél, az Országgyűlésben vagy önkormányzatnál, politikai elemző vagy közvélemény-kutató végnél, civil szervezetnél, vagy akár a médiában is. Ha a BA megszerzése után tovább szeretnél tanulni, akkor is számtalan lehetőség közül választhatsz. A PTE egyrészt saját politikatudományi MA-képzést hirdet, másrészt pedig cseh, lengyel és szlovák egyetemekkel együtt angol nyelvű nemzetközi kapcsolatok MA-programot is szervez, ami leginkább a közép-európai térségre koncentrál. Ezen túlmenően a PTE-n szerzett politológus diplomával az ország bármelyik egyetemének politológia, nemzetközi tanulmányok, gazdasági vagy társadalomtudományi szaka tárt karokkal vár majd.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom