Rekreációszervezés és egészségfejlesztés

Pécsi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Sport Pécsi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Szeretnél másokat közelebb vinni az egészséges életmódhoz, életvezetéshez? Úgy gondolod, van érzéked ahhoz, hogy a lehető legjobban szervezd meg mások szabadidejét, kikapcsolódását, így hozzásegítve őket a megérdemelt feltöltődéshez? A Pécsi Tudományegyetem rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakirányán minden ehhez szükséges szakismeretre szert tehetsz.

A hat féléves képzés alapvetően két részre különül el. Az első két év anyaga az átfogó ismeretszerzésről szól. Az alapozó tárgyak közül néhány a szakma orvosi-élettani vonatkozásaival foglalkozik, mint például anatómia, míg a többi a kapcsolódó társadalomtudományok anyagába ad betekintést (pszichológia). A szakmai törzsanyagban találsz elméleti kurzusokat (népegészségtan, mentálhigiéné), illetve készségfejlesztő elemeket is (mozgásprogram, relaxációs technikák, motoros készségek fejlesztése). A képzés második részében, az utolsó egy évben a szakirányválasztásod határozza meg az órarendedet. A rekreációszervezés szakirányon különböző táncok, aerobik mellett megtanulod a rendezvényszervezés és a táboroztatás, túraszervezés know-how-ját. Az egészségfejlesztés szakirányon az egészséges életmód áll a középpontban, a természetgyógyászat és személyiségfejlesztés mellett elsajátíthatod a projektszervezés alapjait; marketinget és szervezetfejlesztést is hallgatsz majd.

A BSc végeztével folytathatod tanulmányaidat mesterszakon (rekreáció vagy népegészségügy mesterszak a PTE-n), ha ez az irány érdekel, az Egészségtudományi Doktori Iskolába is bekerülhetsz egy sikeres MSc teljesítése után. Az alapszakos diplomával az idegenforgalomban wellness-központokban, illetve az önkormányzatoknál vagy oktatási intézményekben is el tudsz helyezkedni.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom