Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 130 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 130 000 Ft

Szeretnél behatóbban megismerkedni a francia nyelvvel és irodalommal? Már jól tudsz franciául, de az egész kulturális közegre vagy kíváncsi? Mindezt a tudást egy barátságos, családias hangulatú közösségben képzeled el, pezsgő közösségi élettel? A Pécsi Tudományegyetem romanisztika alapszakának francia szakiránya téged is vár!

A romanisztika alapszak összegyűjti az újlatin nyelvekre fókuszáló képzéseket, melyek közül hagyományosan a francia iránt tapasztalható a legnagyobb érdeklődés. A speciális, szakirányos ismeretek kulturális tárgyai főleg a francia irodalommal, történelemmel és művészettörténettel foglalkoznak, de ez nem korlátozódik Franciaországra, hanem lefedi az összes frankofón (francia nyelvű) területet (Belgium, Svájc, Kanada, Maghreb, Fekete-Afrika). Nagyon fontos része a képzésnek a nyelvoktatás, a harmadik év végére cél a felsőfok elérése – ez a diplomád egyik feltétele is egyben. Elérhető számodra kétféle specializáció is: a francia gazdasági, illetve az európai uniós szaknyelv. Mindenképp élj az Erasmus programban rejlő lehetőségekkel, és anyanyelvi közegben is fejleszd nyelvtudásod!

A harmadik év végeztével folytathatod a tanulmányaidat a mester képzés keretében, vagy azonnal a munkaerőpiacon is alkalmazhatod a tanultakat. Mivel Franciaország az Európai Unió egyik meghatározó tényezője, könnyedén találhatsz állást az államigazgatásban, az önkormányzatoknál vagy a politikában (kapcsolatteremtő, ügyintéző). De ha inkább kulturális érdeklődésednek engednél, műfordítás, tolmácsolás irányába is elindulhatsz, esetleg a média valamely ága is célpont lehet. Az üzleti életben foglalkozhatsz külkapcsolatokkal, illetve a turizmus-idegenforgalom is választható irány.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom