Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 130 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 130 000 Ft

Szeretnéd a nyelv mellett az olasz kultúra további dimenzióit is felfedezni? Szerinted az ideális nyelvi szakon számos anyanyelvi lektor közreműködése szükséges? A Pécsi Tudományegyetem romanisztika alapszakának olasz szakirányán mindez családias, jó hangulatú közösséggel párosul!

A romanisztika az újlatin nyelvek és kultúrák tudományága. A tanterv összeállításakor épp ezért fontos szempont volt olyan tantárgyak beemelése, amelyek a teljes újlatin kultúrkörre vonatkoznak, ilyenek a nyelvészeti és irodalomtudományi órák. A speciális, szakirányos ismeretek kulturális tárgyai főleg a francia irodalommal, történelemmel és művészettörténettel foglalkoznak. Nagyon fontos része a képzésnek a nyelvoktatás, számos nyelvgyakorlat és fordítási/tolmácsolási készségeket fejlesztő óra (szövegolvasás, fordítás) szolgáltatja a francia nyelv minél magasabb szintű elsajátítását. A harmadik év végére cél a felsőfok elérése – ez a diplomád megszerzésének egyik feltétele is egyben. A kiterjedt nemzetközi kapcsolatoknak köszönhetően az Erasmus program vagy az államközi ösztöndíj-megállapodások alapján több olasz egyetem is várja, hogy egy szemesztert a padjaiban tölts a képzés részeként.

A harmadik év után, ha kutatói (olasz nyelv és irodalom) vagy tanári ambícióid vannak, bekapcsolódhatsz a mester szakos képzésbe. De a munkaerőpiacon is változatos lehetőségeid vannak: az önkormányzatoknál vagy az államigazgatásban, a kulturális szférában illetve a médiában is találhatsz a profilodba illő állást. Mivel Olaszország a magyar turisták kedvelt úticélja, az idegenforgalom különböző ágai is elérhetővé válnak számodra.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom