Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 130 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 130 000 Ft

A spanyol az egyik legdinamikusabban terjedő világnyelvnek számít, és a világ öt leggyakrabban beszélt nyelve közé tartozik. Épp ezért egy spanyol nyelvre épülő képzés elvégzése mindenképp jó befektetés. A Pécsi Tudományegyetem képzése az egyik legszínvonalasabb Magyarországon, a kiscsoportos oktatás segít kihozni a romanisztika alapszak spanyol szakirányából a maximumot. Te is csatlakoznál?

A romanisztika az újlatin nyelvek tudománya. Ugyanakkor számos átfogó tantárggyal is találkozhatsz, melyek bölcsész alapképzést (például filozófiatörténet, irodalomtudomány), és az újlatin népek (francia, olasz, portugál, román, spanyol) kultúrtörténetével foglalkozó általánosabb ismeretekkel szolgálnak. A spanyol az újlatin a világ legnagyobb nyelvközössége – ugye te is szeretnél a „tiszteletbeli” tagja lenni? A szakirányos órák a szűkebben értelmezett spanyol történelemmel, kultúrföldrajzzal, irodalommal és művelődéstörténettel foglalkoznak. A spanyol nyelv magas szintű ismerete mindehhez elengedhetetlen, amely nagy hangsúlyt fektet a nyelvi képzésre. A diplomaszerzés feltétele a felsőfokú szint elérése, de ez nem jelenthet gondot a számtalan nyelvgyakorlat, szövegolvasási, tolmácsolási és fordítási gyakorlat elvégzése után.

A diplomázás után vár a tolmács, tanári vagy kutatói (spanyol nyelv és irodalom) mesterképzés, de a munkaerőpiacot is hamar megcélozhatod. Az államigazgatásban és az önkormányzatoknál segíteni tudod az idegen nyelvű ügymenetet, vagy a külkapcsolatok alakításában működhetsz közre. Az üzleti élet számos szereplője tart kapcsolatot spanyol nyelvű ügyfelekkel, így ebben a szférában is igényt tarthatnak a tudásodra. A média és a turizmus szintén karrierlehetőségekkel kecsegtetnek.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom