Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 130 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 130 000 Ft

Tartasz attól, hogy egyetlen egyetemi szak beskatulyáz? Riaszt a „szakbarbárság” gondolata? Ha a Pécsi Tudományegyetem szabad bölcsészet alapképzésében veszel részt, garantáltan nem lehetnek ilyen problémáid! Számos humán- és társadalomtudomány módszereibe nyerhetsz betekintést egyetlen szak elvégzésével!

A korábbi képzési rendszerben még önálló szakként szereplő stúdiumok most a szabad bölcsészeten belül választható szakirányként elérhetőek. Tehát a szakirány kiválasztása szinte ugyanolyan fontos döntés, mint amit a felsőoktatási felvételi kitöltésekor meghozol. Természetesen a PTE ebben a képzésben is számos választási lehetőséget nyújt nemcsak szakirányok, de specializációk formájában is.

A filozófia szakirány amellett, hogy a filozófia klasszikus alkotásait adja a kezedbe, igyekszik segíteni neked abban, hogy magad is elsajátíthasd a bonyolult filozófiai rendszerek önálló felállításához szükséges módszereket. Az esztétika az ízlés- és véleményformálás tudományos alapjaival ismertet meg, nem figyelmen kívül hagyva a művészetelmélet filozófiai gyökereit sem. Az etika valójában különböző ágazati etikák összessége, a szakirány során minden főbb ágazatról szó esik. A filmelmélet- és filmtörténet szakirány a modern vizuális kommunikáció berkeibe kalauzol el. A kommunikáció és médiatudomány szakirány az azonos nevű szaktól csak részben eltérő képzést ad, az elméletre helyezett nagyobb hangsúly különbözteti meg elsősorban. A választható specializációk között szerepelnek a kiterjesztett etikai stúdiumok, a kiterjesztett filozófiai stúdiumok, illetve a filmelmélet. Csemegézz kedvedre!

A diplomázást követően adott a továbbtanulás lehetősége számos humán- és társadalomtudomány mesterképzésen (egyes esetekben a tanárképzésen is). Ha munkába állnál, számos területen számíthatnak az általad elsajátított interdiszciplináris tudásra, akár az államigazgatásban, akár a civil vagy a versenyszférában.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom