Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6

 

Érdekel a Nyugat-Balkán kultúrája? Szívesen tanulnál horvátul? Lenne kedved eltölteni egy félévet Zágrábban vagy Eszéken a képzésed részeként? A Pécsi Tudományegyetem szlavisztika alapszak horvát szakirányán ez mind teljesülhet!

A tantárgylista változatos, helyenként ismétlődő elemeket tartalmaz a szlavisztika különböző szakirányai esetében. Megegyezik az alapozó modul felépítése, mely kiegyensúlyozott könyvtárismereti, informatikai, irodalom- és nyelvtudományi képzést biztosít. Ha sikerült elsajátítanod az alapvető tudásanyagot, továbbléphetsz a szláv népek tanulmányozása felé, behatóan megismered kultúrájukat, történelmüket és évszázados tradícióikat – akárcsak az egyes szláv népek konfliktustörténetét, sajátosságait és helyét a mai világban. Horvátország természetesen különleges fókuszt képez, a modern horvát társadalom minden lényeges jellemzőjének vizsgálatára lehetőséged nyílik. A nyelvi képzés nagyon fontos része a programnak, részben anyanyelvi lektoroktól, részben szaktanároktól sajátíthatod el a nyelvet a három év alatt.

A tanulmányaid alatt számos készséged fejlődik: magas szintű kommunikációs készségek, kreatív problémamegoldó képesség, toleráns és nyitott hozzáállás jellemzi az itt végzetteket. A diplomázást követően folytathatod tanulmányaidat a horvát nyelv és irodalom mesterképzésben (például az ELTE szervezésében), esetleg a tanárképzésben. A médiában és a turizmus-vendéglátás területén is érdemes körülnézned, hiszen a magyar utazók egyik kedvelt célpontja Horvátország. A nyelvtudást és a kulturális ismereteket idegenvezetőként is ötvözheted.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom