Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 130 000 Ft

Szeretnél jobban megismerkedni Oroszországgal, a világ egyik vezető politikai erejével és az orosz kultúrával? A Pécsi Tudományegyetem nemcsak oktatásban, hanem kutatásban is az élvonalba tartozik ezen a területen. Válaszd szlavisztika alapképzésük orosz szakirányát és légy te is ruszisztikai szakértő!

Ha a szlavisztika alapszak mellett döntesz, akkor három tantárgycsoporttal fogsz találkozni tanulmányaid során. Bölcsészként műveltségi és szakmai alapokat olyan tárgyak segítségével fogsz kapni, mint a filozófia, nyelvtudomány vagy az irodalomtudomány. Szlavistaként más szláv nyelvekbe és kultúrákba is bevezetést kapsz. Az orosz nyelv mellett egy további szláv nyelvet is ingyenesen tanulhatsz. Végül ruszistaként lesznek a legrészletesebb kurzusaid: meg fogsz tanulni jól oroszul, és az orosz irodalomról, kultúráról, művészetről, a mai Oroszországról szóló órákat fogsz hallgatni. A képzés gerince természetesen a nyelv elsajátításáról szól, mivel a képzés végéig legalább középfokig el kell jutnod. A nyelvgyakorlati órák, tolmácsolási és fordítási gyakorlatok teljesítésében anyanyelvi lektorok fognak segíteni.

Az alapszakos szlavisztikai diplomával a kezedben főleg a nyelvismeretedre támaszkodva tudsz elhelyezkedni. Mind az államigazgatás, mind a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokba bekapcsolódó vállalatok keresnek oroszul jól tudó szakértőket. Ha inkább tovább palléroznád tudásodat, akkor pedig orosz nyelv és irodalom, illetve orosztanár MA képzés is indul Pécs mellett az ország több egyetemén is.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom