Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Szeretnél a gyakorlatban enyhíteni a társadalmi egyenlőtlenségek kárvallottjain? Kiemelten érdekel az idősgondozás, a szenvedélybetegek gondozása, a gyermekvédelmi rendszer, vagy a hajléktalanok, munkanélküliek segítése? A Pécsi Tudományegyetem szociális munka alapképzése egy sokrétű hivatásra készít fel, számos specializálódási lehetőséggel.

Szokás azt is mondani, hogy a szociális munka a társadalomtudományi képzések közül a leggyakorlatiasabb leágazás. Ennek a képzésnek – és a pályának – saját ethosza van, hiszen alapvetően segítő beállítottságot, empátiát, odafordulást, és a társadalmi igazságtalanságokkal szembeni küzdelmet kíván meg. A szociális munka amellett, hogy törekszik elősegíteni a társadalmi integrációt, érvényesíteni a társadalmi igazságosság elvét, jelentős elméleti tudásanyagra is épít. Ennek érdekében társadalomismereti, jogi, szociológiai kurzusaid lesznek, illetve az igazgatás minden érintett ágával és a szociális munkával összefüggő intézményrendszerekkel is megismerkedsz. Kiemelten fontos, hogy digitális közegben is tudj dolgozni adatokkal, illetve könnyedén keress információkat. A képzés számos készségedet fejleszti: alkalmazkodóképesség, kreatív problémamegoldás, kommunikációs, kapcsolatteremtő készség. A szociális munka esetében a szakmai gyakorlat szerves része a tantervnek: terepgyakorlatok, kis létszámú csoportok számára szervezett tantermi szemináriumok és egy féléves, intenzív szakmai gyakorlat is a „csomag része”.

Szociális munkásként számos szektorban elhelyezkedhetsz. Ha terepen dolgoznál szívesen, nonprofit szervezetek kínálják a legtöbb lehetőséget. A gyermek- és ifjúságvédelem vagy a rendeletalkotás kapcsán kapcsolatba kerülhetsz a közszférával, vagy bizonyos, az egészségügyi ellátórendszerbe illeszkedő területeken (például addiktológia) is vállalhatsz munkát.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom