Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft

Ha érdekelnek az aktuális társadalmi problémák, kíváncsi vagy arra, hogyan működik a társadalom a felszín alatt, akkor a te helyed a szociológia szakon van. A Pécsi Tudományegyetem szociológia képzésében neves professzorok és tehetséges, fiatal kutatók egyaránt oktatnak.

A Szociológia Tanszék Pécs nemrég felújított, gyönyörű Zsolnay negyedében található. Az alapozó tantárgyakat követik a szűkebb értelemben vett szakmai kurzusok a tanrendben. Olyan izgalmas tantárgyakat tanulhatsz, mint a menekültek és a bevándorlás aktuális kérdései, a deviancia vagy éppen az egészségügy szociológiája. Az elméleti tárgyak mellett terepmunka és nyári falukutató tábor is segítenek abban, hogy reális tudást szerezz a társadalom működéséről. Annak érdekében, hogy nemzetközileg is versenyképes legyél, a PTE-n angol és német társadalomtudományi szaknyelv és prezentációs ismeretek tanulása is biztosított. Az egyetemnek nagyon gazdag európai kapcsolatrendszere van, ezért könnyen tudsz majd külföldön is eltölteni egy félévet.

BA diplomád egyenesen a munkaerőpiacra is juttathat, hiszen kormányzati szervek, önkormányzatok, illetve civil szervezetek is érdekeltek lehetnek abban, hogy valamilyen társadalmi problémát értékelj, esetleg megoldási javaslatokat tegyél hozzá kapcsolódóan. Ha az alapképzés megszerzése után tovább szeretnél tanulni, akkor is számtalan lehetőség közül választhatsz. A PTE szociológiából kínál MA programot. Továbbá bármelyik más egyetem szociológia, szociálpolitika, nemzetközi tanulmányok, gazdasági vagy társadalomtudományi szakain is tárt karokkal fognak várni.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom