Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft

Ha érdekelnek az aktuális társadalmi problémák, és a lehető legátfogóbb társadalomtudományi képzésben szeretnél részesülni, akkor a helyed mindenképp a társadalmi tanulmányok szakon van. A Pécsi Tudományegyetemen (PTE) idilli környezetben, a nemrég felújított Zsolnay-negyedben végezheted el a társadalmi tanulmányok szakot.

A PTE oktatói Magyarország-szerte elismert szakemberek, akik garantálják a legjobb minőséget a képzés során. A képzés elméleti részében bevezetést kapsz a szociológia, a társadalomtörténet, a társadalmi struktúra alapjaiba. Rokon tudományágak alapjait is elsajátítod (jog, kommunikáció, antropológia, pszichológia, közgazdaságtan), és részletesen tanulni fogsz a társadalmat leíró módszerekről. Olyan speciális órákat is hallgathatsz, mint pl. a magyarországi cigányság, a menekültek és a bevándorlás, deviancia vagy éppen városszociológia. A képzés gyakorlati részében többek között interjúkészítést és adatelemzési módszereket tanulhatsz. Ez a képzési forma egyedülállóan ötvözi a tudomány eredményeit a gyakorlati hasznosíthatósággal – ugye a te érdeklődésedet is felkeltette?

A PTE kiterjedt európai kapcsolatrendszerrel rendelkezik, amin keresztül könnyen el tudsz tölteni egy félévet egy másik európai egyetemen, nemcsak további hasznos tudásra, de életre szóló élményekre is szert téve. Pécsett számos nyelvkurzus közül is választhatsz, és a képzés részeként idegen nyelvű előadási és prezentációs technikákat is tanulni fogsz. A diploma megszerzése után társadalmi kutatást végző szervezeteknél, közvélemény- és piackutató cégeknél, az államigazgatásban, önkormányzatoknál, médiában, politikai vagy közéleti szervezeteknél tudsz elhelyezkedni. Ha továbbtanulnál, akkor a PTE szociológia szakos MA képzése tárt karokkal fog várni.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom