Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 130 000 Ft

Szeretnél részt venni Magyarország egyik legnépszerűbb régészeti képzésében? Az ásatás izgalmait keresed? A Pécsi Tudományegyetem történelem alapszakának régészeti szakiránya tökéletes ugródeszka számodra!

A képzés során bevezetést kapsz a régészet elméletétébe, és részletesen tanulsz a különböző régészeti kultúrákról az ősembertől a kora újkorig. Nemcsak Magyarország, hanem Kárpát-medence régészete is a képzés része. A választás, hogy mely korszak érdekel jobban, természetesen a tiéd: másodévben egy mellék- és egy fő korszakot kell kijelölnöd. A specializáció lehetőségét tovább növelik a szakirányok: őskori régészet, római provinciális régészet, valamint népvándorlás korának régészete indulnak jelenleg. Az egyes régészeti korszakok mellett a további tudományágakkal ismerkedhetsz meg, mint például az archaeobotanika, archaeozoológia, archaeometria, történeti embertan, régészeti térinformatika, légirégészet, régészeti örökségvédelem, régészeti muzeológia vagy régészetelmélet. Természetesen a legizgalmasabb és a legtöbb tanulást jelentő kurzusok az ásatási gyakorlatok. A szakmai gyakorlat megszerzése érdekében részt vehetsz mind hazai, mind külföldi ásatásokon, terepmunkákban. Továbbá egy hónapos múzeumi gyakorlat is a tanterv része, melyet az ország bármely múzeumában teljesíthetsz.

Diplomázás után dolgozhatsz ásatáson, múzeumban, az örökségvédelem területén, a kulturális turizmusban és természetesen tovább is tanulhatsz bármelyik egyetem régészet MA-képzésén. A régészet mellett történelem, művészettörténet vagy éppen örökségvédelem szakon is tovább tudsz tanulni. Diplomád arra is jó lesz, hogy külföldön folytasd tanulmányaidat vagy kezd el karrieredet.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom