Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Ha a gazdaság egyik legdinamikusabban fejlődő területén, a turizmusban képzeled el a jövődet, és különösen a borkultúra és a borturizmus érdekel, akkor a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szekszárdi székhelyű Illyés Gyula Karán meghirdetett turizmus-vendéglátás szakon van a helyed.

A képzés során megismered a közgazdaságtan és a vállalatvezetés alapjait, a turizmus gazdaságtanának és földrajzának speciális jellemzőit. A gyakorlati órák során megtanulod, hogyan kell menedzselni a vendéglátást, a szálláshelyeket és az utazásszervezést. A képzés során két szakirány, a borturizmus és a térségmenedzsment közül tudsz választani. Az egyetem a borkultúrába bevezető kurzusokat a helyi borászatokkal együttműködve tartja, ami garantálja, hogy a legmagasabb színvonalú gyakorlati képzést kapd. Az utolsó félévben szakmai gyakorlatot kell teljesítened. Mivel a szekszárdi borvidék mellett a pécsi, a villányi és a tolnai borvidék is az egyetemhez közel esik, ezért a szakmai gyakorlatodat könnyen el tudod végezni a borturizmus valamelyik helyszínén. Ha a kötelező órákon túl is szeretnéd magadat képezni, akkor szakkollégiumi rendszerben működik tehetséggondozás is.

Az egyetemen működő nyelvvizsgaközpont segítségével pedig tudásod nemzetközi versenyképességét is biztosítani tudod. Miután tanulmányaiddal végeztél, a turizmus bármely területén el tudsz helyezkedni, akár kisvállalkozásnál, akár a nagy turisztikai és vendéglátási cégek egyikénél. Ha továbbtanulnál, akkor helyben turizmus-menedzsment szakon van MA képzés.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom