Semmelweis Egyetem

Semmelweis Egyetem

Ha az egészségügy bármely területe is érdekel, számodra a Semmelweis Egyetem az ideális választás. A SE Magyarország legrégebbi, legnagyobb és leghíresebb orvosi egyeteme, ami nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő kutatási és oktatási tevékenységet folytat. Nem véletlen, hogy a Semmelweis Egyetemnek több mint 60 országból vannak hallgatói! Az itt szerzett diplomával ezért nemcsak Magyarországon, hanem bárhol a világon könnyen el tudsz helyezkedni.

A SE legnépszerűbb képzései az orvosi, fogorvosi, gyógyszerészi, mentőtiszti, ápolói és védőnői szakok. A jelenleg még a SE-hez tartozó, de hamarosan önálló egyetemmé váló Testnevelési és Sporttudományi Karon pedig testnevelő tanári és edzői képesítést lehet szerezni.

A képzések jellegéből adódóan a SE hallgatóinak sok gyakorlatot kell teljesíteniük. Erre Magyarország legnagyobb egészségügyi központjában minden lehetőség adott. Aki pedig az orvosi kutatások izgalmas világába szeretne bepillantani, annak az egyetemen folyó világszínvonalú kutatások adnak páratlan lehetőséget.

A kemény tanulás mellett persze a SE hallgatóinak életéből nem hiányzik az aktív közösségi élet sem. Az egyetemen a Medikus Zenekartól kezdve a saját vízilabda klubig számos öntevékeny csoport működik. A SE-n magyar viszonylatban kiemelkedő a külföldi hallgatók aránya, ami további garancia az egyedülállóan színes a diákéletre. A SE kifejezetten bátorítja saját hallgatóit, hogy külföldön is tanuljanak néhány félévet, vagy akár szakmai gyakorlatot folytassanak. A különösen tehetséges hallgatókat pedig a Korányi Frigyesről elnevezett szakkollégiumokban képzik tovább.


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet