Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 12
Nappali önköltség (félév) 1 020 000 Ft

Életcélod a betegek megsegítése, és szeretnéd ezt magasabb szinten művelni? Szereted a biológiát és a kémiát? Esetleg doktori címet is szeretnél birtokolni? Ez esetben a Semmelweis Egyetem (SE) általános orvosképzése pont neked való!

Az egyetem Általános Orvosi Kara a 18. században, Mária Terézia uralkodónő indítványozására alapult meg, és azóta európai és világ szinten is elismert kutató-elitegyetemmé nőtte ki magát. A SE mindent megtesz azért, hogy olyan kiváló szakembereket képezzen a hallgatókból, akik megalapozott és kiterjedt elméleti és gyakorlati tudással, széles szakmai látókörrel rendelkeznek, emellett elkötelezettek az orvosi lét négy fő területe iránt: egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyítás és kutatómunka.

 

Az alapképzés maga 12 félévből áll, hiszen osztatlan formában zajlik. Az első két év az alapozó elméleti tárgyak megismeréséről szól, de megjelenik a klinikum is. A harmadik év képzése javarészt még mindig elméleti, de a negyedik és ötödik év tantárgyai első sorban klinikaiak. Az utolsó évben a hallgatók belekóstolhatnak az orvosi szakma gyakorlati gyönyöreibe, hiszen betegágy melletti gyógyító munkában vesznek részt.

A szak célja olyan orvosokat nevelni a hallgatókból, akik alkalmasak a tanulmányaik során megszerzett ismeretanyag egészségügyben való alkalmazására, figyelembe veszik a betegek eltérő sajátosságait, méltóságát és jogait, emellett szakvizsga letétele után saját szakterületükön is helyt tudnak állni. Megismerkednek a következő fogalmakkal: prevenció, diagnosztika, terápia, rehabilitáció, klinikai és műszeres vizsgálómódszerek. Képesek felismerni gyakori betegségeket, dönteni tudnak a beavatkozásról és jártasak az életmentésben. Mindezt magában foglalja az alapképzés. Persze, mint oly sok más szakirány, az orvosképzés is nyújt továbbképzési lehetőségeket. Akik a betegellátás területén szeretnének tevékenykedni, azok számára elengedhetetlen a szakvizsga letétele. Akik viszont inkább a kutatói vagy egyetemi munkában érdekeltek, számukra a doktori (PhD) képzés elvégzése ajánlott.

Miért válaszd pont a Semmelweis Egyetemet? Ha felvételt nyernél az egyetem Általános Orvostudományi Karára, akkor országos szinten a legkiemelkedőbb és legnevesebb felsőoktatási intézményében szerezheted meg a képzés által széles skálán kínált tudást. Nem véletlenül elismert az egyetem nemzetközi viszonylatban is, hiszen tanulhatsz akár angol és német nyelven is! Az itt megszerzett friss diplomáddal bárhol könnyedén el tudsz helyezkedni az intézmény nagy nevének és híres munkásságának köszönhetően.

Ha kedvet kaptál az egyetemhez, és további információkra szomjazol, látogass el a kar honlapjára! Légy te is szerves része az egészségügyi szektornak, és szerezz diplomát a Semmelweis-en!

 

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom