Ápolás és betegellátás (ápoló)

Semmelweis Egyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Semmelweis Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 290 000 Ft

Már biztosan tudod, hogy az egészségügyi szektorban szeretnél elhelyezkedni? Szeretnél olyan diplomát szerezni, ami biztosan megállja a helyét a munkaerőpiacon? Akkor gyere, és felvételizz a Semmelweis Egyetem (SE) ápoló képzésére!

Miért pont a Semmelweis? Országunk e nagy múltú egyeteme már közel 240 éve működik, és mára vezető orvosképző, gyógyító intézménnyé nőtte ki magát. Évente több mint 1700 hallgató diplomázik le, és nagy eséllyel helyezkednek el külföldi kórházakban is. Azt tudtad, hogy ma már a több mint 12000 hallgatóból minden negyedik külföldi? Ez annak köszönhető, hogy a SE különösen nagy figyelmet fordít az idegen nyelvű képzésekre. Mindemellett 27 klinikájával és 8000 dolgozójával az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézménye is egyben, az évente nagyjából 2,3 millió eset ellátásával a lakosság betegellátási szükségleteinek 6%-át lefedi. 2010-ben kiérdemelten megkapta a kutató-elitegyetem címet, ami tovább növelte az intézmény presztízsét.

 

Az ápoló képesítéssel rendelkezők számára az egészségügy rengeteg lehetőséggel kecsegtet. Az utóbbi évtizedekben bővült a skálája azoknak a munkaköröknek, amik betöltésére alkalmas az, aki ápoló diplomát birtokol. Lehetsz orvos-, gyógyszertár- és kórházlátogató, transzplantációs koordinátor, illetve tevékenykedhetsz magántulajdonban lévő egészségügyi szolgáltató cégeknél ápolóként, szervezőként is.

Az egyetem célja olyan diplomás ápolókat képezni, akik képesek segítséget nyújtani az egészségügyi és szociális szolgáltatások elérésében, minden tudásuk megvan ahhoz, hogy alkalmasak legyenek betegek ellátására különböző ápolási modellek alkalmazásával, szükségleteik feltárására és diagnózis megállapítására. Mindezt rengeteg érdekes tantárgyba sűrítve és szakszerűen adják át az egyetem tanárai.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, keresd fel a SE-ETK honlapját további információkért! Tanulj te is hazánk kutató-elitegyetemén, és válj kiválóan képzett ápolóvá!

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom