Ápolás és betegellátás (dietetikus)

Semmelweis Egyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Semmelweis Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 300 000 Ft

Fontos számodra az egészséges táplálkozás? Életcélod segíteni másoknak, esetleg kifejezetten életmódi tanácsok formájában? Ha így van, akkor a Semmelweis Egyetem (SE) dietetikus képzése éppen neked lett kitalálva! Rengeteg lehetőséget és minőségi oktatást kínál neked országunk kutató-elitegyeteme.

De kezdjük az alapoktól: mit is csinál egy dietetikus, milyen elhelyezkedési lehetőségei vannak? A dietetikusok táplálkozási illetve élelmezési szakemberek, akik a gyógyítási diétás tanácsadással és betegélelmezéssel foglalkoznak. Főként az a feladatuk, hogy a helytelen táplálkozásból adódó problémákat megelőzzék, valamint információt nyújtsanak a helyes táplálkozás alappilléreiről. Egy dietetikus feladatköre összetett, így két különböző pozíciót is betölthet. Egy ilyen diplomával rendelkező táplálkozási szakemberként elhelyezkedhetsz kórházakban, wellness-központokban, magánrendelőkben, szanatóriumokban, egészségügyi és szociális intézményekben, gyógyszer és tápszergyártó cégeknél, de akár edzőtermekben is. Élelmezési szakemberekre élelmezési menedzserként van szükség a közétkeztetés különböző területein bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, munkahelyeken, egészségügyi intézményekben és ezzel foglalkozó magánvállalkozásoknál.

Miért ajánlott a Semmelweis-en megszerezned a diplomádat? A Semmelweis Egyetem országunk vezető egészségügyi intézménye, ami 2010-ben méltán kiérdemelte a kutató-elitegyetem címet. Aki itt diplomázik, nemzetközileg is elismert okmánnyal gazdagodhat tanulmányai végén, a magas színvonalú tudásanyag megszerzése mellett. Továbbá aki nem szeretne megállni az alapszakos képzés elvégzésénél, annak az egyetem keretein belül táplálkozástudományi mesterképzési szakon lehetősége adódik továbbfejlesztenie magát.

Ha érdekesnek találod az egyetem dietetikus képzését, keress rá az Egészségtudományi Karának honlapjára, ahol a tantárgylistádba is bepillantást nyerhetsz!

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom