Ápolás és betegellátás (gyógytornász)

Semmelweis Egyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Semmelweis Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft

Mozgásszervi betegségek gyógyításával foglalkozhatsz, tornaórákat tarthatsz gyerekeknek, és fizioterápiás kezelésekkel segíthetsz ízületi problémákkal küszködőkön, amennyiben gyógytornász végzettséggel rendelkezel. A Semmelweis Egyetem (SE), az ország elsőszámú egészségügyi egyeteme magas szinten kínálja számodra ezt a tudást.

Érdekel a szak, de nem tudod pontosan, mit is takar? Gyógytornászként rengeteg lehetőség vár rád az egészségügyi szektorban, hiszen mindig is nagy szükség volt az ilyen képesítéssel rendelkező szakemberekre. Elhelyezkedhetsz kórházakban, rendelőkben, klinikákon, rehabilitációs centrumokban, és akár ápolási és szociális intézményekben is. Szervezetektől függetlenül dolgozhatsz alapellátás és otthoni ellátás területén, akár hospice ellátásban is, de ha ennek pont az ellenkezőjére vágysz, akkor elhelyezkedhetsz speciális oktatási és nevelési intézetekben is. Mindemellett munkahelyi és egészségügyi centrumokban, egészségturizmussal foglalkozó intézményekben és sportcentrumokban egyaránt tárt karokkal fogadják az ilyen diplomával rendelkezőket.

Miért pont a Semmelweis Egyetem? A Semmelweis célja olyan gyógypedagógusokat, fizioterapeutákat képezni, akik alkalmasak a mozgásrendszer funkcionális vizsgálatára és elemzésére, státuszuk felvételére, dokumentálására egészségük kritériumainak kitűzésére. Fizioterápiás és rehabilitációs tervek készítésére és akár e programok végrehajtására, valamint sokrétű vizsgálatra épülő fizioterápiás gyógymódok alkalmazására, a beteg orvosával együttműködve. Mindezt a tudást egy olyan egyetem kínálja neked, amely 2010 óta az országban egyedüliként tudhatja magáénak a „kutató-elitegyetem” címet, hiszen mind elméleti, mind gyakorlati tevékenységeiben kiemelkedő színvonalat nyújt több mint 200 éve. A nagyjából 12 ezer hallgatóból ma már minden negyedik külföldi, ami nem is meglepő, hiszen a Semmelweis-en nagy figyelmet fordítanak az idegen nyelvű képzésre.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, keress rá az egyetem Egészségtudományi Karának honlapjára, ahol bepillantást nyerhetsz a tantárgylistádba, és még több hasznos információval gazdagodhatsz! Tanulj te is gyógytornásznak a Semmelweis-en!

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom