Ápolás és betegellátás (mentőtiszt)

Semmelweis Egyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Semmelweis Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 295 000 Ft

Érdekel az egészségügy? Szeretnél olyan hivatást, amiben életeket menthetsz? Mindemellett igényt tartanál a tudásod magas színvonalon történő elsajátítására? Ez esetben a Semmelweis Egyetem mentőtiszt képzése pont neked lett kitalálva!

A mentősök a hétköznapok hősei. A szak elhelyezkedési lehetőségeiben ugyan behatárolt, de annál nagyobb az igény az ilyen végzettséggel rendelkező, kockázatot vállaló, felelősségteljes munkaerőre. Mit is csinál pontosan egy mentős? Sürgősségi ellátásban egyes orvosi beavatkozásokat kell szakszerűen és biztonságosan elvégeznie, tömeges megbetegedések, balesetek és katasztrófák esetében a helyszínen kell eleget tennie mentőtiszti kötelességeinek mentőfeladatok elvégzése által. Alkalmasak ezen felül oxiológiai ellátásra mind a helyszínen, mind kórházi keretek között, munkacsoport munkájának megtervezésére, elsősegélynyújtás oktatására és mentő-gépkocsivezetői képzésben való részvételre. Aki ilyen végzettséggel rendelkezik, elhelyezkedhet az Országos Mentőszolgálatnál, magán mentőszolgálatoknál és kórházak sürgősségi osztályán.

És amiért érdemes a Semmelweis-en betölteni hallgatói viszonyt: az egyetem nem csupán oktatás és diákok terén kiemelkedő. Hazánk vezető egészségügyi intézménye 27 klinikát üzemeltet, közel 8000 dolgozójával pedig jelentős mértékű gyógyító tevékenységet folytat. Ezekben a klinikákban lehetőséged nyílik gyakorlati tapasztalatszerzésre és jövőalapozásra. Mindemellett aki a Semmelweis Egyetemen diplomázik mentőtisztként, egy nemzetközi viszonylatban is elismert okmányt tarthat a kezében.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, látogass el az Egészségtudományi Kar honlapjára, ahol a sok fontos információ mellett a tantárgylistádba is belekukkanthatsz! Tanulj te is a Semmelweis-en, és légy elismert életmentő!

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom