Ápolás és betegellátás (szülésznő)

Semmelweis Egyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Semmelweis Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 295 000 Ft

Ha szereted a biológiát, és kifejezetten az egészségügyben szeretnél elhelyezkedni, akkor gyere, és tanulj te is a Semmelweis Egyetem szülésznő alapszakos képzésén!

Milyen képességeket sajátít el egy hallgató a tanulmányai során? A diploma megszerzése után alkalmas leszel egy szülés levezetésére, egy újszülött ellátására szülés után és az anya-újszülött közvetlen korai viszonyának biztosítására. Egy szülésznő feladatköre összetett: képes gyermekágyas megfigyelésre, gondozásra, a szoptatásban való segítségre, hazabocsátással kapcsolatos feladatok ellátására. El tud végezni terhesgondozási feladatokat, például általános ápolás vagy a biztonságos higiénés körülmények megteremtése, de a nőbetegek nőgyógyászati segítése műtétek során és az előkészítési folyamat is a szülésznő dolga.

Milyenek a munkalehetőségek? Az ilyen végzettséggel rendelkezők elhelyezkedési lehetőségei nem mozognak széles skálán, ugyanakkor szülészeti-nőgyógyászati klinikákon, kórházak és rendelőintézetek nőgyógyászati szakrendelésein, speciális (terhesgondozó) szakambulanciákon és magánrendelőkben nagy az igény a friss munkaerőre.

Mindezt miért pont a Semmelweisen? Országunk első számú egészségügyi intézménye és egyetlen kutató-elitegyeteme nemcsak az oktatás minőségét biztosítja nemzetközileg is elismert, magas fokon, de gyakorlati tevékenységeikben is támogatja a hallgatóit, friss diplomásait. A több mint 27 klinikájának és az ott foglalkoztatott 8000 dolgozójának munkája hazánk betegellátásának 6%-át lefedi, ami évente nagyjából 2,3 millió kezelést jelent.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, keress rá az Egészségtudományi Kar honlapjára, ahol bepillantást nyerhetsz a tantárgylistádba is! Ha a Semmelweisen végzel, nem csak a tudásod, de a jövőd is biztosított!

 

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom