Egészségügyi gondozás és prevenció (népegészségügyi ellenőr)

Semmelweis Egyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Semmelweis Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 281 000 Ft

Hallottál már a népegészségügyi ellenőr képzésről? Érdekesen hangzik, de nem tudod, mit is takar ez pontosan? Kezdjük hát az elejéről!

Ki az a népegészségügyi ellenőr, és mik a feladatai? Egy ilyen végzettséggel rendelkező szakember alkalmas népegészségügyi hatósági tevékenység ellátására, jogszabályok alapján szükséges intézkedések megtételére és ellenőrzésére, hatósági ellenőrzés lefolytatására. El tud végezni járványügyi feladatokat, vizsgálatokat, és ezek függvényében elrendelni a szükséges intézkedéseket. Az ő feladatkörébe tartozik még a lakosságot érintő központi egészségpolitika kidolgozása, és ilyen jellegű programok szervezése.

Elhelyezkedési lehetőségeit tekintve a szakma sokszínű, hiszen a közismert ÁNTSZ regionális és kistérségi intézetei mellett dolgozhatsz kórházakban, mezőgazdasági és ipari termelési szférában, de akár az egészség- és magánbiztosítás kockázatbecslési munkaköreiben is, ha ilyen oklevelet birtokolsz.

Miért érdemes mindezt a Semmelweisen tanulni? A Semmelweis Egyetem országunk vezető egészségügyi felsőoktatási intézménye és legnagyobb betegellátó intézetkomplexuma is egyben. 27 klinikát működtet, 8000 dolgozót foglalkoztat, amivel elősegíti a pályakezdők munkába állását. Aki SE diplomát birtokol, Európa szerte jobb esélyekkel indul, hiszen nemzetközileg is elismert képzésen végzett. Ma már a több mint 12000 hallgatóból minden negyedik külföldi, ami nem is meglepő, hiszen a legtöbb szakot már több nyelven is tanulhatod az intézmény keretein belül.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, látogass el az Egészségtudományi Kar honlapjára, ahol akár a tantárgylistába is betekinthetsz!

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom