Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 800 000 Ft

 

Szereted a kémiát és érdekel a gyógyszeripar? Fontosnak tartod, hogy olyan intézményben tanulhass, ami a magas fokú elméleti oktatás mellett gyakorlati lehetőségeket is bőségesen biztosít? Ez esetben a Semmelweis Egyetem gyógyszerész képzése pont neked lett kitalálva!

Mit is csinál egy gyógyszerész? A gyógyszerészek azok a szakemberek, akik egészségügyi és legmélyrehatóbb molekuláris ismeretekkel rendelkeznek. 2009 óta doktori cím is társul a diplomájuk mellé. Manapság egyre népszerűbbek, előszeretettel kérnek tőlük tanácsot betegek és hozzátartozóik. A hallgatók egyetemi éveik alatt a gyógyszerek nagy tudoraivá válnak, hiszen mindent megtanulnak a használatban lévő gyógyszerekről, azok összetevőiről és az élő szervezetre gyakorolt hatásaikról. Illetve megismerkednek jó néhány betegséggel, azok tüneteivel és az alkalmazandó gyógyszerek adagolásával. Ennek az összetett tudásnak köszönhetően az oklevél megszerzése után a gyógyszerellátás bármely területén el tudják végezni a rájuk háruló feladatokat.

A Semmelweisen végzett szakemberekre fejenként átlagosan 3-4 állásajánlat jut, ami kifejezetten soknak számít. A friss diplomások 70%-a gyógyszertárakban szokott elhelyezkedni, de dolgozhatsz gyógyszergyárakban, gyógyszercégeknél, orvos- és patikalátogatói területen, és kutatóként, oktatóként is.

Miért érdemes a Semmelweis Egyetemen diplomát szerezni? Kutató-elitegyetem akkreditációval rendelkezik, tehát aki szeretne kutatással és oktatással foglalkozni, lehetősége van elvégezni a PhD képzést. Az intézmény országosan és nemzetközileg egyaránt elismert, a nagyjából 12000 hallgató közül minden negyedik külföldi, hiszen a legtöbb képzés tanulható különböző idegen nyelveken. Aki itt szerez oklevelet, az intézmény nagy nevének köszönhetően szinte azonnal munkához fog jutni!

Felkeltettük az érdeklődésedet? Jelentkezz bátran a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karára!

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom