Sola Scriptura Teológiai Főiskola

Sola Scriptura Teológiai Főiskola

A vallásnak szeretnéd szentelni az életedet? Mindezt egy diplomával is meg szeretnéd pecsételni? Esetleg bölcsész vagy teológus diplomád kézbentartása után is tovább képeznéd magad? Ez esetben a Sola Scriptura Teológiai Főiskola nyugodt atmoszférájában megtalálhatod a helyedet!

Sola Scriptura, azaz „egyedül az Írás”. A főiskolát 1992-ben alapította a Keresztény Advent Közösség, 2000-ben nyerte el a feltételes, majd 2002-ben a feltétel nélküli akkreditációt.Ahogy a neve is utal rá, az intézmény missziójának tekinti a Biblia tudományának kutatását, továbbfejlesztését és oktatását. Egyedinek számít hazai egyházi intézményeink között tematikussága okán. A Biblia mintegy 2000 éve szervesen kapcsolódik világi történelmünkhöz, és sok szállal kapcsolódik az egyetemes művelődéstörténethez. A főiskola rengeteg szemszögből és sok-sok érdekes tantárgyon át szeretné szakavatott teológussá nevelni a hallgatókat, miközben megismerteti velük a Biblia hatáskörét és a művészetekkel való kapcsolatát. Az itt végzett teológusok tanulmányaik során alaposan megismerkedhettek a kereszténység ősforrását jelentő Biblia eszmerendszerével, kiegészülve egyház-, vallás- és filozófiatörténeti ismeretekkel.

A főiskola sajátossága, hogy képzései alapvetően nem felekezeti jellegűek, tehát levelező tagozatos képzéseire bárkit tárt karokkal várnak, felekezeti vagy világnézeti hovatartozástól függetlenül.

„Érdekel a vallás, de nem tudom, hogy megéri-e teológiát tanulni.” Sokan úgy gondolják, hogy ebben a modern, folyamatosan fejlődő világban lehetetlenség karriert építeni, vagy egyáltalán megélhetést biztosító munkát találni, ha valaki Istennek szeretné szentelni az életét. Biztosíthatunk arról, hogy ez nem így van! Rengeteg lehetőség vár rád teológusként, főként elméleti, kutató és tanító munkakörökben. Tanulmányozhatod a bibliai nyelveket, illetve le is doktorálhatsz. Továbbképzési lehetőségeket is nyújt számodra a Sola Scriptura! Ha esetleg más intézményben szereztél bölcsész vagy teológus diplomát, ugyanúgy jelentkezhetsz Biblikumok bölcsészeti szakirányú, illetve Bibliaalapú lelkigondozás hitéleti alapú továbbképzésekre.

Ha elnyerte a tetszésedet ez a fiatal intézmény, és szeretnéd egy kis létszámú, családias közegben megszerezni teológus diplomádat, keress rá az intézmény honlapjára, ahol további információkat találhatsz!

Jelentkezz te is a Sola Scriptura szeptemberben induló képzéseinek valamelyikére, és válj a Biblia tudorává!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet