Széchenyi István Egyetem

Széchenyi István Egyetem

A győri Széchenyi István Egyetem az ország egyik legdinamikusabban fejlődő egyeteme. Mivel Győr Magyarország egyik legfontosabb ipari központja, ezért a SZE a mérnökképzés, különösen az autóipar területén számít vezető intézménynek. De Győr nem csak akkor az ideális választás a számodra, ha mérnök szeretnél lenni, mert a SZE jogi, gazdasági, zenei, egészségügyi és szociális területen is számos szakot indít.

A SZE gyakorlatorientált képzéseiről ismert: az egyetemnek több mint 1200 vállalattal van kapcsolata, ahol szakmai gyakorlatot lehet tölteni, így megalapozva a sikeres elhelyezkedést, akár már a tanulmányaid ideje alatt. Ezen támogató cégek közül kiemelkedik az Audi, az Opel és a Rába. A környékbeli vállalatok számos ösztöndíjat is felkínálnak a SZE hallgatóinak. Jól hangzik, ugye? A munkaerőpiacon éppen ezért jó ajánlólevél a SZE-n szerzett diploma, a Győrben végzett diákok szinte azonnal el tudnak helyezkedni a szakmájukban. Az egyetem karrier-tanácsadó irodával, állásbörzékkel segít hallgatói elhelyezkedésében a biztos siker érdekében.

A SZIE hallgatóinak sokszínű kulturális lehetőségek állnak rendelkezésére,például az irodalmi kávézó a kampuszon. Ausztria közelsége tovább növeli a lehetőségek számát, hiszen Bécs mindössze másfél órányira helyezkedik el (akár autóval, akár vonattal). Győr sportéletéről is jól ismert, az egyetemen tornatermek és fitnesztermek is várják a hallgatókat. Mivel a város a Duna és a Rába partján helyezkedik el, ezért különösen egyszerű a vízi sportok űzése Győrben.

A tehetséges és céltudatos hallgatókat az egyetem szakkollégiumai várják. A Széchenyi István Egyetem kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal bír, számos szakon lehetőség nyílik külföldi egyetemeken is eltölteni egy-két félévet.


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet