Gazdálkodási és menedzsment

Széchenyi István Egyetem

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Széchenyi István Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ATK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Német önköltség (félév) 150 000 Ft

A közgazdasági tanulmányokon belül az üzleti vonal érdekel leginkább? Szeretnéd, ha a szakmai gyakorlat kapcsán nagy presztízsű cégek között dönthetnél? Nemzetközi szinten könnyen alkalmazható tudásra, elismert diplomára szeretnél szert tenni? A Széchenyi István Egyetem gazdálkodási és menedzsment alapképzése ezeknek a feltételeknek mind megfelel!

A sikeres felvételit követően először alapozó modulokat kell elvégezni, melyekbe beletartoznak a nemzetgazdasági, módszertani, üzleti, társadalomtudományi ismeretkörök is. Az SZE három szakiránya további specializációs lehetőséget tesz számodra elérhetővé. A kontroling szakirányon a számítástechnikai háttér mellett a vállalatok pénz- és tőkepiaci kapcsolataival, a vállalatértékelés, a piacelemzés és a vállalati tervezés módszereivel, valamint a fenntarthatóság és a vállalati felelősségvállalással is megismerkedhetsz. A pénzügyi menedzsment szakirány főként a kis- és középvállalkozások pénzügyi kihívásain kalauzol végig. A nemzetközi menedzsment szakirány külgazdasági hangsúlyt kap és multinacionális vállalatok döntéshozatalának átlátására és segítésére készít fel.

A hét féléves képzés végére képessé válsz arra, hogy vállalatok, pénzügyi intézmények vagy különböző költségvetési szervezetek pénzügyi folyamatait és szervezeti rendszereit átlásd, illetve bekapcsolódj munkád során valamelyik folyamatba. Számviteli szakfeladatok irányítására szintén alkalmassá válsz, hasznosítva az SZE által nyújtott képzés gyakorlatorientált felépítését. Ha erősebb benned az elemzői véna, a gazdálkodás különböző folyamatainak értékelésére és ellenőrzésére is megfelelő felkészítést kapsz.

Az alapszak elvégzését követően gazdasági mesterképzésekbe, illetve felsőfokú szakképzésekbe kapcsolódhatsz be. A munkavállalás mellett is dönthetsz. Közgazdász? Befektetési szakember? Vagy gazdasági elemző? Ez csak rajtad áll, melyik választod!

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom