Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 190 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Jó vagy matekból és a természettudományos tárgyakból? Mindig is érdekelt a műszaki vonal és a jövődet is e téren képzeled el? Érdekelnek a különféle gépek, berendezések, azok felépítése? Úgy érzed képes lennél ezek megtervezésére, működtetésére? Jelentkezz gépészmérnök alapszakra!

A hét féléves tananyag részét képezi a termelésben alkalmazott gépek és gépészeti berendezések üzemeltetése és fenntartása, járművek üzemeltetése, diagnosztikája, karbantartása, javítása, gépipari technológiák bevezetése és alkalmazása. Mindezek mellett részletes ismereteket szerezhetsz például az üzemi munka szervezése, irányítása, minőségirányítása, illetve a műszaki fejlesztés területén, elsajátítod a kutatás és tervezés átlagos bonyolultságú részfeladatainak elvégzéséhez szükséges ismereteket, és megtanulod, hogyan kommunikálj szakmabeliekkel magyar és idegen nyelven. Érdeklődésednek megfelelően négy szakirány közül választhatsz. A gépgyártástechnológia specializáción a klasszikus, valamint a legújabb gépészmérnöki és gyártástechnológiai tudományterületek ismereteit modern, korszerű eszközökkel és szoftverekkel felszerelt laboratóriumi és műhelykörnyezetben sajátíthatod el. A gyakorlati lehetőséget és a motivációt az egyetem közelében található ipari környezet nyújtja számodra. A járműgépész specializáció alapját a járművekkel kapcsolatos szerkezeti (motorok, hajtások, járműelektronika), felépítési és működési ismeretek képezik. Ezen felül megismered a járművek üzemeltetési és diagnosztikai módszereit, a márkakereskedések és szervizek működését valamint azok szervezési és irányítási feladatait. Ha ezen a specializáción végzel, dolgozhatsz a járműgyártó vállalatoknál és azok beszállítóinál, de sikeresen elhelyezkedhetsz a járművek üzemeltetésével, forgalmazásával, javításával foglalkozó vállalkozásoknál (márkaszervizeknél) is. A járműgyártási specializáció részlegesen német nyelvű képzés. Ez az újonnan létrehozott, e-learning alapú tananyag részben idegen nyelven adja át a szükséges tudást. Az itt oktatott ismeretek lefedik a járműgyártás teljes területét az üzemi logisztikától a járműkarosszériákon és hajtásláncokon, valamint a gyártásautomatizáláson át egészen a virtuális gyár működési elvének bemutatásáig. A minőségbiztosítási specializáció választása esetén a gépipar területén teszel szert átfogó minőségszemléletre. Kellő felkészítést kapsz a minőségellenőrzési, minőségszabályozási és minőségbiztosítási feladatok gyakorlati megoldására.

Az alapszak elvégzése után továbbtanulhatsz gépészmérnöki, mechatronikai, vagy járműmérnöki mesterszakokon, de a munkaerőpiacon is kiváló lehetőségek várnak rád. A frissen végzett gépészmérnökök jó eséllyel jelentkezhetnek a különböző járműgyártó cégekhez és azok beszállítóihoz, járműforgalmazással és üzemeltetéssel foglalkozó vállalatokhoz, valamint járműfenntartó és javító vállalkozásokhoz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom