Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

A közszolgálati képzés a gazdaságtudományi képzések közgazdasági ágához tartozik, és a közszféra számára képez közgazdászokat, így a diplomádba kerülő szakképzettség neve a szak elvégzése után „közgazdász közszolgálati alapképzési szakon”. Éppen ezért, ha érdekel a közgazdaságtan, és emellett szívesen dolgoznál állami intézményeknél, akkor ezt a szakot érdemes választanod.

A képzésen megismerheted a közszektor gazdaságtanának alapvető összefüggéseit, illetve a költségvetési gazdálkodás és közszolgálati menedzsment alapjait. A közszolgálati alapszak elvégzése így felkészít a közszektor vállalatainál (közüzemek, közszolgáltatók), az állami irányító szervezeteknél, hatóságoknál, a regionális és kistérségi fejlesztő szervezetekben, a területi és helyi önkormányzatoknál, valamint nonprofit szervezeteknél (alapítványok, egyesületek) közgazdászi feladatok ellátásra.

A Széchenyi István Egyetemen a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar ad otthon a hat féléves közszolgálati alapképzésnek, ahol helyi kormányzás szakirányon tanulhatsz. Ez a specializáció a lokális szintett állítja középpontba mind a gazdasági, mind a társadalmi folyamatokban, de a helyi szint mellett nemzeti és európai uniós kitekintést is ad, így globális kontextusba helyezi megtanultakat.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom