Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

A győri Széchenyi István Egyetem nemzetközi tanulmányok képzését a Gazdaságtudományi Karon belül a Nemzetközi Kommunikáció Tanszék gondozza, ezért a programban különösen erős a gazdasági és a kommunikációs ismeretek oktatása. Ezért ha szeretnéd átlátni a nemzetközi kapcsolatok rendszerét, háttérismereteidet pedig a fentiek alapján fejlesztenéd, akkor számodra remek választás ez a képzés.

A tanterv középpontjában a nemzetközi tanulmányokhoz kapcsolódó szaktárgyak állnak. Két kisebb egység egészíti ki a képet: általános műveltséghez és széles látókörhöz segítő tárgyak (mint a jog vagy a szociológia), illetve készségfejlesztő kurzusok. A gyakorlatban jól felhasználható szakmai tárgyakat is tanulhatsz, mint EU-s projektek menedzsmentje, nemzetközi protokoll vagy éppen kultúrdiplomácia.

Az SZE kiemelt hangsúlyt fektet a hallgatók kommunikációs, prezentációs, de legfőképpen nyelvi ismereteinek fejlesztésére. Az utóbbi kapcsán lehetőséged nyílik a szakon arra, hogy a választható tárgyak közül többet idegen nyelven tanulhass, illetve nyelvvizsgára felkészítő kurzusokon is részt vehetsz. Az alapfokozat megszerzéséhez legalább két EU-s hivatalos nyelvből (vagy oroszból) államilag elismert, középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga megszerzése szükséges. A szak hallgatójaként a képzési idő alatt az egyetem kötelez téged egy négyhetes szakmai gyakorlat elvégzésére is, melynek tapasztalatait akár a szakdolgozatírásnál is felhasználhatod.

A különböző minisztériumok és az önkormányzatok számos olyan embert foglalkoztatnak, akik ugyanebben a képzésben diplomáztak – így te is jó eséllyel érdeklődhetsz külügyi, külkapcsolati pozíciók iránt. Számításaidból ne hagyd ki a versenyszférát sem, hiszen a multinacionális vagy egyszerűen külföldi érdekeltségekkel rendelkező vállalatok is igényt tarthatnak nemzetközi kapcsolatok szakértőre. Továbbtanulásra is van lehetőséged számos társadalomtudományi mesterképzésben.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom