Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft

Ha érdekelnek a mai magyar társadalom problémái, és szeretnél hozzájárulni a tudományosan megalapozott társadalompolitikához, akkor a te helyed a szociológia szakon van. A Széchenyi István Egyetem szociológia alapszaka a gazdasági képzés mellett működik, azaz az itt szerzett diplomával a gazdasági élet felé is könnyen mozdulhatsz.

Mielőtt belevágnál a szociológiai ismeretek közepébe, fontos, hogy átfogó bölcseleti és társadalomtudományi kurzusokat vehetsz fel, így megalapozandó a szociológusi feladatok során nélkülözhetetlen széles látókört. Olyan, kevés képzési helyen elérhető tantárgyakat tanulhatsz, mint a pénz szociológiája vagy interkulturális kommunikáció. Az elméleti tárgyak mellett a terepmunka is a tananyag szerves részét képezi. Annak érdekében, hogy nemzetközileg is versenyképes legyél, a SZE idegen nyelvű szakszöveg-olvasási kurzust is biztosít. Az egyetem európai kapcsolatrendszerén keresztül könnyen tudsz majd külföldön is eltölteni egy félévet.

Folytatnád tanulmányaidat ebben az irányban? Bármelyik egyetem szociológia, szociálpolitika, nemzetközi tanulmányok, gazdasági vagy társadalomtudományi szakain is tárt karokkal fognak várni. Elsőre talán nem is gondolnád, de szociológusként a gazdaság és az igazgatás tucatnyi szintje és szegmense alkalmaz gyakran és szívesen szociológusokat. A társadalom támogató rendszereinek megtervezése és fejlesztése kapcsán akár a kormányzat, akár az önkormányzatok potenciális munkaadóvá válik, de a vállalati szektor is változatos területekre tarthat alkalmasnak BA diplomáddal a kezedben.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom