Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki

Szolnoki Főiskola

A szak értékelései >>
Agrár Szolnoki Főiskola

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 240 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 190 000 Ft

A Szolnoki Főiskolán a mérnöki és az agrártudományi képzés is hosszú múltra tekint vissza. A főiskola földrajzi elhelyezkedése révén különösen alkalmas a továbbtanulásra azok számára, akik a mezőgazdaság iránt érdeklődnek. A régió jelentős mezőgazdasági központ, és az intézmény számos termelővel és vállalkozással áll partnerségi kapcsolatban.

Az agrártudományi képzések közül akkor érdemes ezt az alapszakot választanod, ha a mezőgazdasági termeléssel összefüggő ismereteken kívül szívesen elsajátítanál olyan tudást is, ami az európai uniós normák szerinti vidékfejlesztési programok megtervezéséhez és lebonyolításához szükséges. Ezen a szakon a főbb növénytermesztési, kertészeti és állattenyésztési ágazatok működtetéséhez, szervezéséhez szükséges alapvető technológiák és termesztési stratégiák oktatása mellett a fenntartható fejlődéssel, különböző regionális jellemzőkkel és a vidéki lakosság életvitelével is megismertetnek. Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnökként ugyanis nemcsak a mezőgazdasági termelésre kell majd koncentrálnod, hanem a különböző regionális jellemzőket és a mezőgazdaságból élők hosszabb távú érdekeit is figyelembe kell venned munkád során. Az elsajátított ismeretek birtokában képes lehetsz az általános agrármérnöki feladatok mellett (az agrárvállalatok irányítási, termelési, fejlesztési, gazdasági feladatainak ellátása) a vidéken élő emberek életfeltételeinek javítására, a vidéki térség problémáinak, fejlesztési lehetőségeinek elemzésére és így hozzájárulhatsz az ország gazdaságának korszerűsítéséhez.

A hét féléves tanterv alapvetően természettudományos, közgazdasági, társadalomtudományi és jogi alapismeretekből, valamint agártudományi és vállalkozási elméleti és gyakorlati képzésből épül fel. A Szolnoki Főiskolán emellett környezet-tájgazdálkodási szakirányra lehet specializálódni, ahol ismereteket sajátíthatsz el a tájvédelemmel, a környezetkímélő gazdálkodással és az alternatív energiaforrásokkal kapcsolatban.

Az alapszak elvégzéséhez szakmai gyakorlatot is kell teljesíteni, ami két részből tevődik össze: az elméleti képzéshez kapcsolódóan a főiskolán legalább három hét gyakorlati képzésből, valamint egy félévig tartó összefüggő szakmai gyakorlatból, amely külső gyakorlati helyen is elvégezhető.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom