Mozgókép (Film - és televíziórendező)

Színház- és Filmművészeti Egyetem

A szak értékelései >>
Művészeti Színház- és Filmművészeti Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 495 000 Ft

A Színház- és Filmművészeti Egyetem mozgókép alapképzésén már a jelentkezés során választani kell az elérhető szakirányok közül. A film- és televízió rendező szakirányon olyan szakembereket képez az egyetem, akik a művészi és szórakoztató filmgyártásban, reklámfilmek készítésében, televíziós és video művészeti produkciókban, és egyéb mozgóképkészítéshez kapcsolódó feladatokban egyaránt részt vehetnek alkotóként.

Az egyetem a filmkészítéssel és televíziózással kapcsolatos oktatásban több évtizedes tapasztalattal rendelkezik. Az intézmény más szakjainak is köszönhetően a hallgatók egy kreatív alkotóműhely részesei lehetnek az itt eltöltött három évük során. Emellett a szakma legjobbjaitól tanulhatnak, és olyan kapcsolatokra tehetnek szert a színház, a film és a televíziózás terén, amelyből egész karrierjük során építkezhetnek.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem képzései mindig nagyon népszerűek a jelentkezők körében, ezért a felvételi vizsgán több körben választják ki a legtehetségesebbeket közülük. Az alkalmassági és gyakorlati fordulók célja a szakirány elvégzéséhez szükséges legfontosabb készségek (a kreativitás, a kooperativitás, a motiváltság és kommunikáció) felmérése, valamint a jelentkező vizuális látásmódjának, általános és filmes műveltségének tesztelése.

Az első forduló az írásbeli teszt mellett egy saját készítésű film benyújtásából áll. A második forduló egy előzetes feladat alapján, szóbeli keretek között zajlik, végül az utolsó körben a jelentkezőknek többek között filmezési feladatot kell teljesíteniük. A feladatokról, és a fordulók lebonyolításának menetéről az intézmény honlapján részletesen lehet tájékozódni.

 

Utolsó frissítés dátuma: 2014.07.25.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom