Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 495 000 Ft

A Színház- és Filmművészeti Egyetem mozgókép alapszakján már a jelentkezés során el kell dönteni, hogy ki melyik specializáción szeretnél tanulni, hiszen a jelentkezés tulajdonképpen az adott szakirányra történik. Vágó szakirányon olyan szakembereket képeznek, akik részt vesznek az utómunkálatokban, a leforgatott anyagok összeállításában, így a rendező alkotótársaként a film- és televíziós produkciók végső formájának kialakításáért felelősek.

A szakirányon elméleti és gyakorlati alapozó időszakkal kezdődik a képzés: a hallgatók, akik között a szakmával újonnan ismerkedők és már gyakorlottabb szakmabeliek is vannak, elsajátítják a különböző vágóprogramok használatát. A hároméves képzés további részében intenzív filmkészítési gyakorlatok várnak a szakirányra jelentkezőkre.

A kiscsoportos oktatás miatt a hallgatók és az oktatók között intenzív kapcsolat van, de az egyetemen azt is elsajátítják az ide felvettek, hogy hogyan lehet egy alkotócsoport tagjaként részt venni a filmkészítésben. A vágó szakirányosok gyakran dolgoznak más hallgatók projektjeiben, legyen szó akár filmes vagy televíziós szakokról, így több területen is fontos szakmai kapcsolatokra tehetnek szert már az intézmény falai között. Ennek, és a megszerzett tudásnak köszönhetően a tapasztalatok szerint a diploma megszerzése után a legtöbb végzett vágó azonnal el is tud helyezkedni a szakmájában.

A szakirány népszerű a jelentkezők körében, ezért több fordulóból álló felvétel eljáráson kell bizonyítaniuk a jelentkezőknek. Az írásbeli tesz és a felvételi elbeszélgetés mellett a vágáshoz kapcsolódó feladatok végrehajtása során mérik fel, hogy kik felelnek meg legjobban a szakirány és a szakma elvárásainak. Erről részletes információk az egyetem honlapján szerezhetők.

 

Utolsó frissítés dátuma: 2014.07.25.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom