Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 650 000 Ft

Magyarországon egyedül a Színház- és Filmművészeti Egyetemen indul olyan felsőfokú képzés, ahol színházi rendezést lehet tanulni. A képzés csak osztatlan, tíz féléves formában kerül meghirdetésre, így a diploma megszerzése MA szintű végzettséget jelent. A szakhoz többféle szakirány tartozik, és már a jelentkezéskor választani kell ezek közül, hiszen a felvételi eljárás sem egységes a specializációkon.

A zenés színházi rendező szakirány kreatív gondolkodást, széleskörű irodalmi, színházi, filmes, vizuális és természetesen zenei tájékozottságot igényel. A felvételi során éppen ezért a zenei előképzettség előnyt jelent, de nem szükséges feltétel. A több fordulós alkalmassági és gyakorlati felvételi vizsga a jelentkező zenei jártasságát, általános műveltségét és kreativitását is vizsgálja. Az első forduló írásbeli része a műveltséget és a kreatív gondolkodást tesztelő feladatsorból, illetve művek és előadások elemzéséből áll. Emellett drámai szövegek és színpadi zeneművek (opera, operett, musical) színpadi megjelenítésének részletes terveiről kell számot adni.

A gyakorlati vizsgán a színészi, előadói képességeket, valamint egy előre megadott drámai és zenés színpadi mű részletének színpadra állításával a rendezői adottságokat vizsgálják.

 

Utolsó frissítés dátuma: 2014.07.25.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom