Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 450 000 Ft

Minden, ami tévé és kreativitás, így jellemezhetnénk a képzést, amely a műsorkészítés bármely pontján bevethető tudással vértez fel. A Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő alapszakjának célja ugyanis olyan szakemberek képzése, akik a televíziós műsorok elkészítésének minden részterületéhez és munkafázisához értenek. Így a kezdeti tervezési folyamatoktól, a képi megvalósításon és a szerkesztésen át a rendezésig valamennyi, a műsorkészítéssel kapcsolatos feladat ellátására alkalmas lehetsz.

Ehhez a hat féléves tanterv korszerű társadalomtudományi, közéleti, kulturális, gazdasági és vizuális ismereteinek elsajátítása mellett természetesen előzetes tudás és tehetség is kell. A több fordulóból álló felvételi vizsga ezek felmérésére hivatott.

A megfelelő általános műveltség mellett, történelmi, tudományos és művészeti tájékozottságot, valamint vizuális és technikai felkészültségét várnak el az ide jelentkezőktől. Emellett a megfelelő beállítottságot és a szakma gyakorlásához szükséges készségek és képességek meglétét is vizsgálják a feladatok: a jó írás- és beszédkészség, a kapcsolatteremtő képesség, az elemzési, a kritikai és a lényeglátásra való készség, a kreativitás, a lélekjelenlét, a társadalmi és emberi érzékenység, a tudásszomj és a vitakészség mind-mind szükséges ahhoz, hogy jó szakemberré válhass.

Egy évfolyamba csak kevés, a legtehetségesebbnek bizonyuló hallgató kerülhet be, ezért több fordulós felvételi vizsgán rangsorolják a jelentkezőket. Írásbeli teszt, a kamera előtti szereplést vizsgáló, illetve otthon elkészítendő feladatok egyaránt részei a rátermettség, a találékonyság, valamint a verbális és kommunikációs készségek vizsgálatának.

Az utolsó fordulóban egy rövidfilm elkészítése, illetve a felvételi bizottsággal folytatott személyes beszélgetés dönt a jelentkezők végső rangsoráról.

 

Utolsó frissítés dátuma: 2014.07.25.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom