Szent István Egyetem

Szent István Egyetem

Magyarország egyetlen állatorvosi képzését a Szent István Egyetem kínálja. De nem csak akkor az ideális hely számodra, ha állatorvos szeretnél lenni, mert a SZIE-n mérnök, közgazdász, agrármérnök, pedagógus és egészségügyi szakember is lehetsz.

Az egyetem több kampusszal is rendelkezik. Központja Gödöllőn van: itt gépészmérnöki, gazdasági, mezőgazdasági és vidékfejlesztési képzések elérhetőek. Az állatorvosi és az építészmérnöki képzést Budapesten találod. Ha az Alföldön szeretnél tanulni, akkor a Szent István Egyetem számos kisebb kampusszal áll rendelkezésedre. Jászberényben és Szarvason óvodapedagógusnak és tanítónak lehet tanulni, a magyar mellett több nemzetiségi nyelvű specializációval. Szarvason emellett több mérnöki szak is elérhető. Békéscsabán gazdasági területen folyik képzés, egészségügyi szakokat pedig Gyulán lehet hallgatni.

A Szent István Egyetem több területen is kiemelkedő kutatási teljesítményt tud felmutatni, oktatói nemzetközi elismertséggel rendelkeznek. Különösen a budapesti és a gödöllői kampuszok vonzzák a számos külföldi hallgatót. Az Állatorvos-tudományi Karon a hallgatóknak több mint fele angolul vagy németül tanul. A nemzetközi kapcsolatrendszer miatt a SZIE hallgatójaként könnyen tudsz külföldi ösztöndíjhoz, szakmai gyakorlathoz jutni. A SZIE diplomája országszerte elismert, az itt végzett hallgatók könnyen kapnak állást.

Mivel a SZIE kampuszain viszonylag kevesen tanulnak, ezért családias, barátságos hangulat fogadja az új hallgatókat. A számos öntevékeny csoport, egyesület, sportkör miatt a SZIE hallgatói aktív közösségi életet élnek. Ebbe illik bele a gazdag egyetemi hagyományok ápolása (pl. a „sárgulás” Szarvason). Ha többet szeretnél megtudni az egyetemről és a szakokról, vess egy pillantást a szakleírásokra is. Találkozunk szeptemberben!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet