Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 170 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 170 000 Ft

Az andragógia szakot azoknak érdemes választaniuk, akik művelődésszervezőként vagy a felnőttoktatás területén szeretnének elhelyezkedni.

A hat féléves szakon neveléstudományi, pszichológiai, jogi, közgazdasági, szociológiai alapismereteket, emellett a felnőttek tanulásának, tanításának didaktikai elveit, valamint a tananyagfejlesztés, tanulásszervezés, tanácsadás, csoportszervezés, konfliktuskezelés módszereit sajátíthatod el. A Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Karának alapképzésén művelődésszervező, személyügyi szervező és felnőttképzési szervező szakirányok közül lehet választani.

Művelődésszervező szakirányon elsősorban a kulturális intézményrendszer működéséről és a közösségszervezésről szerezhetsz részletes tudást, így a diploma megszerzése után a kulturális, művészi és tudományos értékek közvetítésével foglalkozhatsz.

A személyügyi szervező szakirányon elsősorban közgazdasági alapismereteket szerezhetsz, amely a munkavállalókra vonatkozó szakmai tudással, azaz emberi erőforrás ismeretekkel egészülnek ki. A személyügyi feladatok közé a munkaerő toborzásának, kiválasztásának, képzésének, ösztönzésének, teljesítményértékelésnek feladatai tartoznak. A szakirány elvégzésével HR jellegű pozíciókban helyezkedhetsz el.

A felnőttképzési szervező szakirány természetesen azok számára megfelelő, akik a felnőttképzésben szeretnének dolgozni. A felnőttképzés célja olyan ismeretek átadása, amely általában valamilyen hiányosságot pótol. Andragógusként sokszor kell olyan emberekkel foglalkoznod, akik különböző okok miatt fiatalabb korukban nem részesültek megfelelő oktatásban, és ezt felnőttkorban kell pótolniuk. Másrészt az élethosszig tartó tanulás elve egyre inkább elterjedőben van, így a tanulás már nem csak a fiatalok „kiváltsága”. A hivatás gyakorlásához mindenképpen jó kommunikációs és együttműködési készség, illetve elkötelezettség szükséges.  A szakirány a felnőttoktatás módszereivel, tendenciáival, illetve intézményi és gazdasági hátterével foglalkozik részletesen.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom