Ápolás és betegellátás (ápoló)

Szent István Egyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Szent István Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 250 000 Ft

Ha szeretnél az egészségügyben dolgozni, vagy szívesen foglalkoznál szociális ellátással, akkor az ápolás és betegellátás szak jó választás lehet a számodra. Itt elsajátíthatod mindazokat az ismereteket, amelyek a betegség-megelőző, gyógyító, gondozó és rehabilitációs munkához kellenek.

Az egyetem nyolc féléves ápolás és betegellátás alapszakján ápoló szakirányra szakosodhatsz, ahol alapellátási, aneszteziológiai, belgyógyászati, csecsemő- és gyermekgyógyászati, geriátriai, intenzív terápiai, neurológiai, pszichiátriai, sebészeti, szülészet-nőgyógyászati, valamint közösségi ápolástani és krónikus betegekre vonatkozó ápolástani ismereteket szerezhetsz.

Amennyiben szeretnéd ezt a hivatást választani, akkor érdemes a Szent István Egyetem 2010-ben elindult alapszakját választanod, hiszen az egyetem büszke arra, hogy a szakon végzett hallgatók munkaerő-piaci lehetőségei kiválóak. A gyakorlati oktatás helyszíne a Megyei Kórház, amely sokaknak azonnali munkalehetőséget is nyújt.

A Szent István Egyetem ápolás és betegellátás alapszakjának a Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar ad otthont, amelynek három kampusza Békéscsabán, Szarvason és Gyulán található. Az egészségtudományi képzésnek a gyulai kampusz ad otthont.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom