Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Szeretnél könyvtárosként dolgozni, korszerű tudással felvértezve? Gyerekkönyvtárban, esetleg valamilyen tudományos szakkönyvtárban képzeled el magad? A kapcsolódó informatikai képzéssel kiegészítve, a Szent István Egyetem informatikus könyvtáros alapszakán minden esetben megtalálod a számításod!

Az informatikus könyvtáros alapképzés elvégzése eredményeként sokoldalú szakember válik belőled, hiszen a könyvtár- és tájékoztatásügy, az információs szolgáltatások működtetése és a számítógépes szakirodalmi rendszerek kezelése mind a tanterv hangsúlyos pontjait képezik, az információs társadalom jogi-etikai problémái mellett. A sokféle adathordozó (könyvtől az internetig) információáradatát megtanulod felhasználóbaráttá tenni, illetve gyűjteni, feldolgozni, tárolni, és közreadni magukat a dokumentumokat. Két irányba van lehetőséged specializálódni, az SZE meghirdeti az információmenedzsment, illetve a gyermek és iskolai könyvtáros szakirányt. Mindkét szakirány keretében megismerkedhetsz az elektronikus könyvtárakkal és digitális gyűjteményekkel. Megtanulod a weblapkészítés alapjait a hang- és képrögzítés mechanikáját. Emellett betekintést kapsz a kulturális örökségmenedzsmenthez kapcsolódóan a kulturális marketing és a PR tevékenységekbe. A képzés fontos része a kötelező szakmai gyakorlat is.

A diplomázást követően folytathatod tanulmányaidat bármely magyar egyetem informatikus könyvtáros vagy kulturális örökség tanulmányok mesterképzésében. De beléphetsz a munka világába is: alkatodtól függően foglalkozhatsz gyerekekkel gyerek- vagy iskolai könyvtárakban, vagy különböző tudományágak szakkönyvtáraiban is dolgozhatsz. Kutatásra is lehetőséged nyílik, ha az adatközlési folyamatok fejlesztésével szeretnél foglalkozni. A diplomával a kezedben alkalmassá válhatsz kisebb közművelődési és szakkönyvtárak, vagy iskolai könyvtárak vezetésére, vagy nagyobb könyvtárakban önálló egységek irányítására. Az információgyűjtésben és –feldolgozásban szerzett tapasztalatok a versenyszférában is hasznosíthatóak.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom