Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 225 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

A mechatronikai mérnökök munkája nagyon komplex, hiszen olyan eszközökkel és berendezésekkel foglalkoznak, amelyek a mai kor igényeinek megfelelően, gépészeti, elektromos és informatikai elemeket is tartalmaznak. A mechatronikai mérnökök alapképzésének hét féléves tanterve többféle mérnöki ágat integrál (gépészmérnöki, villamosmérnöki és informatikai tudományok), ahogy azok a rendszerek is, amikkel a diploma megszerzése után kell majd foglalkoznod.

A képzés célja éppen ezért természettudományos, elektronikai, gépészeti, informatikai és gazdasági ismeretekkel egyaránt rendelkező műszaki szakemberek képzése, akik több szakmára kiterjedő ismereteiket szintetizálni tudják munkájuk során.

A hét féléves tanterv természettudományos alapismeretekből, gazdasági és humán tárgyakból, illetve az említett három mérnöki tudomány ismeretanyagára épülő szakmai törzsanyagból épül fel. A Szent István Egyetem gödöllői Gépészmérnöki Kara emellett három szakirányt kínál a hallgatóknak: gépészeti mechatronika, kommunikáció-technikai és rendszerek mechatronikája specializáció közül lehet választani, és differenciált szakmai ismereteket szerezni. A képzésnek az intézményen kívül teljesítendő, legalább négy hetes szakmai gyakorlat is része.

Az alapszak elvégzése felkészít a mechatronikai eszközöket, berendezéseket felhasználó folyamatok felügyeletére és irányítására, egyszerűbb mechatronikai szerkezetek tervezésére, valamint mechatronikai rendszerek üzemeltetésére és karbantartására is. Ezzel a végzettséggel tehát az ipar bármely területén elhelyezkedhetsz, hiszen mindenütt jelen vannak a mechatronikai berendezések.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom