Növénytermesztő mérnöki

Szent István Egyetem

A szak értékelései >>
Agrár Szent István Egyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 190 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Érdeklődsz a biológiai, az élettani folyamatok iránt? Szeretnéd alaposabban megismerni a természeti környezetben élő növényeket, állatokat és a velük kapcsolatos gazdálkodási tudnivalókat? Esetleg már van némi tapasztalatod is ezen a téren? Jelentkezz növénytermesztő mérnök alapszakra!

A képzés célja, hogy olyan szakember legyél, aki képes termelési, gazdálkodási, vezető, szervezői, feldolgozási és forgalmazási folyamatok előkészítésére és elvégzésére, és ha szükséges, szakmai felügyelet mellett tudja elemezni és fejleszteni is azokat. A képzés során a szakmai törzsanyagot megalapozó tantárgyakat az első két félévben tanulod meg. A növénytan, állattan tárgyaktól a talajtanig sokféle tantárgy tartozik ide. A szakmai törzsanyag tantárgyai a földhasználat, növénytermesztés, kertészet és növényvédelem ismeretkörébe tartoznak, beleértve a gépesítést is. A törzsanyag kiegészül a vállalatgazdaságtani, üzemszervezési, élelmiszerbiztonsággal és minőségbiztosítással kapcsolatos ismeretekkel. Megismerkedsz az erdő- és vadgazdálkodás, valamint az állattenyésztés és takarmányozás alapjaival is. Ezekkel párhuzamosan kell elsajátítanod a választott specializációdat, ami érdeklődésednek megfelelően lehet a növénytermesztési szaktanácsadás és minőségbiztosítás, vagy a gyep- és takarmánynövény-termesztés. Az alapszak elvégzése után alkalmas leszel a természet- és tájvédelem, valamint a mezőgazdálkodási tevékenység összhangjának megteremtésére.

A diplomád megszerzése után teljes kreditérték beszámításával továbbtanulhatsz növényorvos, növénytermesztő mérnök és mezőgazdasági biotechnológus mesterszakon, de a munkaerőpiacon is remek lehetőségeid vannak. Dolgozhatsz a mezőgazdasági termelés, feldolgozás és kereskedelem vállalatainál állami és magán szférában egyaránt. Lehetőséged nyílhat munkát vállalni a vidék- és térségfejlesztésben, az ezzel kapcsolatos intézményhálózatban, minisztériumoknál, közigazgatási területen is. Ha pedig van magángazdaságotok, az itt megszerzett ismeretek birtokában tökéletes magántermelő válik belőled.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom