Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Érdekel az adóellenőrzés, a pénzügyi tervezés, a hitelintézetek világa? Matematikai képességeidet a közgazdaságtan valamelyik speciális területén alkalmaznád? A Szent István Egyetem magas színvonalon nyújtja mindezt neked a pénzügy-számvitel alapszak keretében. A gyakorlatközpontú oktatás garantáltan jól hasznosítható tudással ruház fel a három és fél év alatt!

A tananyag három nagyobb részre osztható, melyek a közgazdaságtan különböző aspektusait járják körül. Tanulni fogsz módszertani tárgyakat (például gazdasági matematika, informatika, statisztika), elméleti gazdasági ismereteket (például mikro- és makroökonómia, nemzetközi gazdaságtan,) és üzleti alapozó ismereteket (gazdasági jog, adózási ismeretek, számvitel, üzleti kommunikáció). A fentiekből is világos, hogy ideális jelentkezőnek számítasz a képzésre, ha az alapos közgazdasági és módszertani ismeretek megszerzése mellett hangsúlyozottan kívánsz foglalkozni a gazdaságban lebonyolódó pénzügyi folyamatokkal, valamint a gazdasági események elszámolási és értékelési rendszerével.

A szakmai gyakorlatot eltöltheted a NAV-nál, hitelintézeteknél és számos vállalkozásnál – a SZIE kiterjedt vállalati-banki kapcsolatrendszert hozott létre annak érdekében, hogy minél több hely közül válogathass. A tét nagy: akár leendő munkaadódat is megtalálhatod a gyakorlat révén!

Tanulmányaid befejezése után gazdasági mesterszakon vagy felsőfokú szakképzés keretében mélyítheted el tovább a tudásod. De rögtön munkába is állhatsz, hiszen a BA képzés alatt szerzett ismereteid nyomán képes leszel vállalkozások számviteli és pénzügyi munkafolyamatainak irányítására. Ezen kívül hitelintézeteknél, befektetési szolgáltatóknál, illetve más pénzügyi intézményeknél is tudsz tevékenykedni, vagy az adóigazgatás (NAV, Vám- és Pénzügyőrség) munkafolyamataiban is képes leszel szerepet vállalni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom