Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 180 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Rendkívül jó empatikus és kommunikációs készségekkel rendelkezel? Szeretnél segíteni a krízishelyzetbe került embereken? Itt a lehetőség, jelentkezz szociális munka alapszakra!

A szociális munkás olyan szakember, aki segíti az egyes személyeket, családokat, közösségeket saját problémái megértésében és támogatja azok megoldásában. A képzés lényege, hogy megtanuld felismertetni az egyénnel vagy egy közösséggel azokat az egyéni és társadalmi tényezőket, amik a krízishelyzet hátterében állnak. Ehhez rendkívül széles körű társadalmi-, lélektani-, gazdasági és egyéb ismeretekre van szükség, az életmód-tanácsadástól a drog prevencióig.

A hét féléves képzés alatt először a szakmához nélkülözhetetlen alapozó ismereteket (társadalomismeret, társadalom- és szociálpolitika, pszichológia, egészségügyi ismeretek) sajátítod el. A szakmai törzsanyag (szociális munka elmélete, gyakorlata, munkaformái, módszerei) az elmélet mellett jelentős óraszámú szakmai gyakorlatot is biztosít, ebben több mint 30 jól működő terepintézmény nyújt segítséget. Már a gyakorlati órák során ezernyi olyan kihívás vár rád, amikre csak jól felkészült, „profi" szociális munkás képes megfelelni.

A diploma megszerzése után lehetőséged nyílik elhelyezkedni minden olyan intézményben, amely az önkormányzati munka, gyermek- és ifjúságvédelem (Gyermekjóléti Szolgálat és jelzőrendszere, Gyámhivatal, TEGYESZ), családvédelem (Családsegítő Szolgálat, a szociális alapellátás és idősgondozás intézményei, büntetés-végrehajtási intézet) területén tevékenykedik.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom