Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Terveidben egy emberközeli munkakör szerepel? Szeretnéd kihasználni talpraesettségedet, remek kommunikációs adottságidat? Érdekel, hogy mi mindenre képesek a karrierjük különböző állomásainál járó felnőttek, hogyan lehet őket motiválni, továbbképezni? Esetleg a magyar kultúra terjesztésének elszánt harcosaként szeretnéd egy kisebb közösség (település vagy régió) kulturális életét szervezni? A Szegedi Tudományegyetem andragógia alapszakán meg tudod szerezni az ezekhez szükséges tudást.

A szak célja, hogy olyan felnőttképzési szakemberré válj, aki képes a közművelődés, a közgyűjtemények területén, településeken, intézményekben, szervezetekben és közösségekben, a felnőttképzés különböző színterein, közvetlen tervező, szervező, értékelő, irányító, illetve animátori, tanácsadói munkakörök ellátására, a humánerőforrás-gazdálkodással kapcsolatos feladatok végzésére. Itt nem fenyeget monotonitás!

A szakirányos képzés keretében további speciális ismereteket sajátíthatsz el. A művelődésszervező szakirány kulturális és közösségszervező feladatok ellátására készít fel téged. A kulturális intézményrendszer működésének ismeretében településeken, kistérségekben kulturális és közösségfejlesztő projekteket tudsz tervezni, megszervezni, lebonyolítani. Tehát segítheted a kulturális, művészi és tudományos értékek közvetítését, biztosítva számukra a szükséges szervezeti hátteret. Ez egy gyakorlatorientált képzés, ezért készülj fel arra, hogy az elméleti ismeretek elsajátítása szükséges ugyan, de nem elég a sikerhez! Számos alkalommal bizonyítanod kell, hogy képes vagy a gyakorlatban alkalmazni a megszerzett tudást.

Az alapszak elvégzése után munkába állhatsz, de folytathatod is tanulmányaidat különböző mesterképzésekben (például andragógus, emberi erőforrás fejlesztő, neveléstudomány vagy kulturális mediátor szakok). Ezt követően akár a neveléstudományi doktori képzés is nyitva áll előtted.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom