Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 140 000 Ft

Az angol nyelv alapos ismerete ma már szinte kötelező a szellemi munkát igénylő pozíciókban. Te többre vágysz a kötelezőnél? Hallgass kurzusokat a Szegedi Tudományegyetem anglisztika alapképzésének keretében, és válj az angolszász civilizáció szakértőjévé!

Az anglisztika szak érdekes ötvözetét adja a bölcsészeti és társadalomtudományoknak, hiszen a nyelvészeten és az irodalomtudományon keresztül jut el komplex társadalmi ismeretek átadásáig az angolszász civilizáció vonatkozásában. Az SZTE hagyományosan az angol és az amerikanisztika szakirányokat ajánlja az alapszak hallgatóinak figyelmébe. Előbbi Nagy-Britannia (helyenként a Brit-szigetek), utóbbi az USA vonatkozásaira koncentrál. Emellett két további specializáció is rendelkezésedre áll. Az üzleti angol (business english) specializáció mindenekelőtt az üzleti élet szakmai terminológiájával és kifejezéseivel ismertet meg. A fordítás és tolmácsolás alapjai specializáció főleg Nagy-Britanniával, az Egyesült Államokkal és az Európai Unióval kapcsolatosan készít fel a fordítási és tolmácsolási feladatokra, átadva a szükséges háttérismereteket.

Angoltanár, anglisztika és amerikanisztika mesterszakok nyílnak meg előtted az SZTE kínálatában, ha úgy gondolod, tovább mélyítenéd ismereteidet, esetleg a társadalomtudományi és gazdasági szakfordítói szaktolmácsi posztgraduális képzés is szóba jöhet. A másik lehetőség, hogy kipróbálod magad a munkaerőpiacon; ebben az esetben magabiztos nyelvtudásodra támaszkodhatsz (például ügyfélkapcsolati, fordítási, sajtófigyelési feladatkörökben), vagy a megszerzett kulturális ismereteket hasznosíthatod vegyesvállalati, illetve önkormányzati közegben.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom