Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

Jó vagy matematikából, fizikából és a többi természettudományból? Szeretnél közelebbről is megismerkedni az élvonalba tartozó kutatásokkal, és egy izgalmas és sok lehetőséget ígérő szakma képviselőjévé válni? Ha ezekre „igen” a válaszod, akkor az Anyagmérnök szakot neked találták ki!

A hét féléves képzés során szerteágazó tudományterületekbe kapsz betekintést. Ezek egy része a szakmai törzsanyag, amelyek segítségével megszerezheted a szükséges kémiai, fizikai, anyagtudományi, műszaki és szakmai ismereteket. Emellett behatóan megismerkedsz az általános természettudományos alapismeretekkel (matematika, mérnöki fizika, kémia, fizikai kémia), valamint gazdasági és humán ismeretekkel (közgazdaságtan, vállalkozás- gazdaságtan, menedzsment, minőségbiztosítás, környezetvédelem, biztonságtechnika, jogi ismeretek) is. A diplomád megszerzéséhez egy hat hetes szakmai gyakorlatot is teljesítened kell.

Az alapképzés elvégzése után ismered az anyagi rendszerekben zajló fizikai-kémiai folyamatokat, szilárd anyagok atomi-, mikro- és makroszerkezetét, és a szerkezet vizsgálatához szükséges alapvető módszereket, illetve a szerkezetek kialakulását előidéző folyamatokat. Érted az anyaggyártó gépek és berendezések működési alapelveit, valamint a fémek és ötvözeteik, a kerámiák, a kompozitanyagok és a szemcsés anyagok, a polimerek előállításának alapvető technológiáit. Ha a diplomád megszerzése után továbbtanulnál, megteheted az SZTE TTIK-n vagy más hazai, illetve külföldi egyetemen. Ha pedig inkább kilépnél a munkaerőpiacra, dolgozhatsz laboratóriumokban, kutatóintézetekben, vagy az iparban (például modern nanotechnológiát is alkalmazó cégeknél).

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom