Ápolás és betegellátás (ápoló)

Szegedi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Egészségügy Szegedi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 250 000 Ft

Szeretsz és tudsz is bánni az emberekkel? Szeretnél az egészségügyben dolgozni segítve az orvosok munkáját? Tudnál gyógyító, gondozó és rehabilitációs munkakörben dolgozni? Jelentkezz ápoló szakra!

A 8 féléves alapképzés alatt az első két félévben alapozó ismereteket és szakmai törzsanyagot, a későbbiekben pedig klinikai orvostudományi és ápolástudományi tantárgyakat tartalmazó tantárgyakat tanulsz. A gyakorlatokat részben demonstrációs termekben, nagyobb részt területi klinikai gyakorlatokon töltöd egészségügyi és szociális intézményekben. Az Ápolási Tanszék kiterjedt külföldi kapcsolatrendszerrel (Finnország, Észak-Írország, Németország és Románia) rendelkezik, így ha kedvet érzel hozzá, három hónapos külföldi szakmai gyakorlatot tölthetsz el az említett országok valamelyikében a Socrates vagy az Erasmus program keretein belül.

A szak elvégzése után olyan betegellátó szakember leszel, aki képes az egészségügyi és szociális ellátás valamennyi szintjén a megelőző, nem orvosi hatáskörbe tartozó gyógyító, gondozó és rehabilitációs munkában részt venni. Segítesz az egyéneknek, a családoknak és a közösségeknek az egészségük megőrzésében, fejlesztésében és visszaszerzésében. Tisztában leszel a gyakoribb betegségek diagnózisának felállításához szükséges vizsgálati módszerekkel, a betegségek kezelési lehetőségeivel és az esetleges rehabilitációs eljárásokkal. Feladatod lesz a betegek szakszerű ellátása és a gondozása során a megfelelő ápolási modell kiválasztása is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom