Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

Miért érdemes ezt a szakot választanod? Mert biomérnöki diplomával a tudományos életben, a gazdaság különböző intézményeiben és az iparban önálló szervezői és irányító feladatokat láthatsz majd el. Olyan szakember leszel, aki képes a biológiai, genetikai, molekuláris biológiai, kémiai alapú technológiák alkalmazására.

A hét féléves képzés alatt először elsajátítod a természettudományos alapismereteket (matematika, fizika, általános kémia, szerves kémia, biológia, biokémia, informatika) és a gazdasági és humán ismereteket (mikro- és makroökonómia, menedzsment- és vállalkozás-gazdaságtan, üzleti jog). A szakmai törzsanyag segítségével olyan ismeretekkel leszel gazdagabb, mint például a biológiai rendszerek működése, a kémia alkalmazásai, mérés és irányítástechnika, géptan és művelettan vagy a technológiai ismeretek. Érdeklődésednek megfelelően három szakirány – alkalmazott biotechnológia, élelmiszerminősítő környezetvédelmi – közül választhatsz. A diplomád megszerzéséhez szükséged van intézményen kívül teljesített szakmai gyakorlatra is.

Az alapképzés sikeres elvégzése után elhelyezkedhetsz a biotechnológiai iparágakban (gyógyszer- és élelmiszeripar), és az azokkal rokon iparágakban (élelmezés- és táplálkozástudomány). Tudod irányítani a technológiai folyamatokat és az azokat működtető személyzetet. Végezhetsz gyártásközi és végső minőségellenőrzést, részt vehetsz kutatás-fejlesztési és tervezési tevékenységben, technológiai eljárások tervezésében. Ismereteidet a szolgáltatási szektorban, a mezőgazdaságban, a kereskedelemben és az államigazgatásban is hasznosíthatod.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom