Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 300 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 300 000 Ft

Szereted a zenét és másokhoz is közel vinnéd? Jó a zenei- és ritmusérzéked, szívesen foglalkoznál énekléssel és zenéléssel a munkád során is? A Szegedi Tudományegyetem ének-zene alapképzése családias hangulatban, elismert oktatók keze alatt zajlik. Ha kedvet érzel három, a zene jegyében telő egyetemi évhez, mindenképp fontold meg az SZTE ajánlatát!

Az ének-zene szakon a magyar mellett az európai térség zenei hagyományaival ismerkedhetsz meg, zeneelméleti és zeneirodalmi megközelítésből, de a működtető intézmények között is megtanulsz eligazodni. Nagyon fontos, hogy te magad a gyakorlatban is aktívan zenélj és énekelj, hiszen számos, a te előadói-zenei készségeidet fejlesztő kurzus is szerepel a tantervi hálóban. Az elméleti és a gyakorlati szempontok mérlegelése után több szakirány közül is választhatsz. A karvezetés zeneelméleti, pedagógiai és technikai felkészítést ad kórusok szervezésére és irányítására. Az egyházzenei szakirány kínál karvezetési ismereteket, de elsősorban a különböző egyházzenei műfajok, azok elmélete, egyházzene történet és egyházzene gyakorlat dominálnak. Továbbá zenei könyvtáros, zenei informatikus ismereteket is szerezhetsz szakirányos képzés keretében. A képzést jegyző tanszék támogatja hallgatóit az Erasmus ösztöndíj megszerzésében, a program által garantált támogatás mellé egy további, kisebb összeget juttat havonta a sikeresen kiutazott hallgatóknak.

Az alapképzést elhagyva elsősorban zenei rendezvények szervezésében, repertoár összeállításában, a zene népszerűsítésében tudsz közreműködni egy megfelelő profilú intézmény alkalmazottjaként. Ha úgy döntesz, tanítani szeretnéd az ének-zenét, bekapcsolódhatsz az ország valamely tanári mesterképzésébe, megfelelő szakpár felvétele esetén.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom